Açılışa, Karasu Belediye Başkan Yardımcıları Murat Çelik, Hamza Uğur, Yakup Gençbay ve Savaş Sancaktar, Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürü Fatma Tatlı, İlçe nüfus Müdürü Hayriye Türe, KARGEM sorumlusu Sebahattin Toka ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Sergi açılış konuşmasını Karasu Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı yaptı. Tatlı, konuşmasında, kısaca KARGEM tanımından, amaçlarından ve öneminden bahsetti. Tatlı, “KARGEM, yöre insanına; en iyiyi, en doğruyu, en güzeli her zaman, her yerde ve herkese sunan kurslarımızdır” dedi.

 

“Bizce kursların en önemli özelliği insanımızın sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak, açısından önemli unsurdur” diyen Tatlı, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Her yaş gurubundaki fertlerin, günün gelişen teknolojik, toplumsal, sosyal ve kültürel şartlara uyumlarını sağlayarak, değişik meslek sahibi olmalarını, onları eğitirken üretim yapan, üretim yaparken iş gücünü ekonomik katkı olarak aile bütçesine aktaran, meslek sahibi kişiler yetiştirmek ve bunları toplumun değişik üretim ve hizmet sektöründe değerlendirmek KARGEM en başta gelen amaçları arasındadır”

 

Farklı yaş gruplarından kursiyerlere eğitim verildiğini söyleyen Tatlı, “Karasu Kültür ve Sosyal İşler Karasu Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde 8 kursumuz mevcut. Bu yıl kurslarımızın içine deri kursumuzu da ilave ettik. Daha önceki Kurlarımız, takı tasarım, nakış el ve makine nakışı, giyim, mis sabun, ev mefruşat, resim ve birde haftanın bir günü pastacılık kurslarımız mevcuttur” dedi.

 

HABER: Mehmet Karakaş