Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37. Olağan Büyük Kurultayı'nda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 3 isim adaylığını açıklamıştı. İlhan Cihaner, Tolga Yarman ve Aytuğ Atıcı aday adayı olarak gösterilmişti. Fakat aday olabilmek için delegeden yeterli oyu alamadılar. Genel başkanlık için tek aday olan İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bin 251 oy alarak 6. kez CHP Genel Başkanı seçildi.

 

CHP 37. Olağan Kurultayı, Parti Meclisi üyelerinin seçimi ile sona erdi. En yüksek oyu, 982 oyla Faik Öztrak aldı. Akif Hamzaçebi, Ünal Çeviköz, Sezgin Tanrıkulu, Cemal Canpolat, Aykut Erdoğdu ve Tuncay Özkan PM’ye giremedi. Gürsel Erol, Eren Erdem, Müslim Sarı, Gaye Usluer ve Gökhan Günaydın, Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesini delerek PM’ye girmeye hak kazandı.

 

Kurultayın özeti bu şekilde. Hangi partiye baksak aynı sorun değişmiyor. Lider sevicilik, tek adamlık, genel başkana tapma. İşte en güncel örneği CHP'de yaşanıyor. En demokratik en özgürlükçü görünen partinin kurultayında mevcut genel başkana karşılık bir aday bile 68 oy alamıyor delegeden. Koltuk sevdası siyasetin en alt kısımlarında bile yaşanıyor. Delegeler...

 

Siz bırakın şuan mevcut adayları 36. Kurultayda bu delege Muharrem İnce'nin bile doğru düzgün arkasında duramadı. 790 oy Kılıçdaroğlu, 447 oy İnce almıştı. Siyasetin bu mevcut sisteminde kariyerleri sadece başarısızlıkla dolu olan liderler bile koltuğunu bırakmıyor, delegeleri de bu duruma destek oluyor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli işte bakın. Mağlubiyet, yenilgi, başarısızlık, ikinci üçüncü dördüncü parti olma umurlarında değil. Yeter ki güç onlarda olsun.

 

Bu sistem değişmedikçe bu devran böyle devam eder. CHP'den örnek vereyim. O sandığı ne zaman genel başkanın belirlediği yaklaşık 1.300 delege yerine, partiye gönüllü olarak üye olmuş 1.260.000 kişinin illerde ilçelerde sandığı önüne koyarsınız işte o zaman genel başkan seçilir. İşte o zaman parti tabanın kimi istiyormuş ortaya çıkar. İddaa ediyorum böyle bir seçimde Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye karşı yüzde 20 oy bile alamaz. İşin üzücü kısmı bunu onlarda biliyor.