Şöyle bir tarihe dönersek Berlin Duvarı’nı hatırlayanlar olacaktır. Doğu ve Batı Almanya’yı birbirinden ayıran ve sonrasında yıkılan o meşhur devasa set… Sosyal medyada öyle bir fırtına estirildi ki, sahile inmeden, yapılanı görmeden herkes sanki Berlin Duvarı’nı hatırlayıverdi. Kuzey Karasu ile Güney Karasu’yu birbirinden ayıracak o yüksek yapı (!) kardeşleri birbirinden ayıracaktı. Ki halk kazandı ve duvar bir günde yıkıldı.

Şimdi teraziyi kuralım ve kefesine koyalım olanları. Klavyeden eleştirmek kolay, Toplum olarak “Ne bakıyorsunuz, vursanıza” denmesi yeterlidir. Sonrası hurra… Bir basın mensubu olarak görevlerimizin başında öngörüyle yazmak, topluma bilgi vermek ve tabii ki de eleştiride bulunmak da var. Ama eleştiri ile linçi karıştırmadan.

Karasu’nun kurulduğu günden 2021 yılına kadar göremediği ve 12 milyon lira, eski parayla 12 trilyona mal edilecek bir proje yapılacak ve 2 metrelik duvar çekilecek. Buna gerçekten inanmak mümkün değil. Bekleyemedik ne çıkacak diye.

KarasuHaberleri.com’u takip eden, projeye dair 80.günde çektiğimiz video haberden hatırlar. Kumun yola gelmesini engellemek için 1 metrelik duvar yapılacağını belirtmiştik. Biz kum diyoruz ama sahil yolunun güneyindeki evlerin yıllar önce deniz sularının altında kaldığını da gördü bu ilçe.

Yolun seviyesi yükseltilecek ve yürüme bantları, araç ile bisiklet bandından 3-4 basamak yukarıda yapılacak. Böylece yürüyen bir kişi duvarı sadece diz boyu görebilecek. Arabayla giderken denizi de mi görmeyek? Görme kardeşim. Adam metrelerce genişliğinde yürüme bandını niye yapıyor? Akçakoca’ya gittiğinde arabanı parke dip yürümüyor musunuz topu topu 1 kilometrelik sahil bandında? 2 bin 300 metrelik yürüme bandında yaya yaya yürü ve denizi gör.

Ben ille de 20’yle yatıcam, arkama dizicem arabaları, kolumu sarkıtıcam camdan arabadan izleyeceğim diyorsan, şu an 32 Evler mevkiinde zaten kum tepelerinden göremiyorsun denizi. Ne yapsınlar? Kum tepelerini mi kaldırsınlar denizi gör diye? Sahil yolu, yatış yolu değil, trafik akış yolu. Sahilin, denizin tadını çıkartmak isteyen park eder aracını 3 basamak çıkar görür. Araba sürerken denize mi bakacaksın, önündeki araca mı?

Kışın Doğu Karadeniz Caddesi’nden geçmişsinizdir aracınızla. İki şeridi ayıran refüje kadar kum biriktiğini görürsünüz kışın. Bu sadece gördüğünüz. Rüzgar eşliğindeki kum erozyonu ile o yol düzenli kapanır. Yağmur da yağdı mı çamur….

Duvarı savunmuyorum, Ama yiğidi öldür hakkını ver eleştirisi daha etik değil midir? Yahu, yola dolgu yapılacak, asfalt dökülecek, zemin yükselecek. En az 30-40 santimetre. Duvar zaten 1 küsür metre. Geriye kaldı 1 metre, yürüme bandıyla düştü 50 santimetreye. Eee neden bu yaygara?

Haksız ve mesnetsiz eleştiriye karşıyım. Mevzu bahis kimin olduğu önemli değil. Bugüne kadar Belediye’ye en ağır eleştirileri yapan biri olarak bu duvar meselesinin sabırsızca abartıldığı kanısındayım. Fikirlere saygım var, eleştirenlerin hür görüşleridir. Neyse ki tehlike aşıldı ve duvar yıkıldı, Kuzey Karasu ile Güney Karasu birleşti, yıllarca sürecek hasret de başlamadan bitti (!) Darısı Kore’nin başına…