Bu liste transfer listesi değil, bu liste ölüm listesi. Yıllardır ben, b güne kadarki kadar sela dinlemedim. Sabah kalkıyorum sela, yürüyüşe çıkıyorum, her camiden etrafa yayılan sela yarışması içinde yürüyorum. Geçen hafta Salı günü Sakarya’da yazdığım, Bizim Sakarya’nın günlük vefat edenler sayısına baktım. Ne gördüm biliyor musunuz? Yıllardır, alışıla gelmişin dışında yaklaşık 50’ye yakın vefat eden var. Oysa bu rakam eskiden 10, bilemediniz 15’i geçmezdi. Bunu niye anlatma gereği duydum, yahu arkadaş bu işin şakası yok. Bu işin havası cıvası yok. Her yer Korona, her yer ölüm kaynıyor. Ne olur kendinizi, kendimizi koruyalım. Bugünün iktidarının aldığı tedbirlere uyun da kendinizi korumak adına asıl siz önlem alın. Her gün bakıyorsunuz hemen yanı başınızda olanlar Korona oluyor, bu çıkışta olan illet hastalıktan aramızdan ayrılıyor. Bu arada Karasuda çok sevdiğim, çok değerli bir büyüğüm geçen hafta Korona’ya teslim olup yaşama veda etti. Kronik rahatsızlığı olan her yıl sahilde doyumsuz sohbetlerine ortak olduğum Ünal İldeniz Abim, İstanbul’daki hasta abisini ziyaret edip dönüyor dönmesine de üç gün içinde kaptığı Koronavirüs’ü onun 76 yıllık yaşamına el koyuyor. Ruhun şad olsun Ünal Abi. Bu hastalıkta daha ne acıklı hikayeler var da bu benim yakınımdan düşen bir yaprak. Özetle siyaseti, sporu, sağlığı, çalışanı çalışmayanı saran bu hastalıktan korunmaya, çevremizdekileri korumaya özen gösterelim. Her şeye rağmen yaşam güzel be dostlar.

SAMSUN, BAŞKANINI DİNLERKEN

Samsunspor Başkanı şu an TFF 1’de çıkışta olan kalecisi Nurullah için 6 Milyon Euro fiyat biçmiş. Trabzon kalecisi Uğurcan Ö.Çakır eğer 20 Milyon Euro ile ölçülüyorsa kalecimiz Nurullah da bu parayı fazlasıyla hak eder görüşü Yılbort Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’a ait bir düşünce. Eder veya etmez, ben işin orasında değilim. Öyleyse neresindeyim. Bundan birkaç yıl evvel bu şehirde spor adamı olarak, futbolcu arama taramada çok önde koşan Metin Çerlik bana yaklaşık 8 kaleci ismi vermişti. Bugün başkanının 6 milyon Euro fiyat biçtiği Nurullah da bana verdiği isimlerin son halkasıydı. Nurullah Samsunspor’a Tokat Erbağspor’dan yani TFF 3’den geldi. Samsunspor’da ilk yılında çok fazla şans bulmasa da TFF 1’de formayı kaptı ve yükselişe geçti. Biz ne diyoruz, elinde varsa elindeki, elinde yoksa dışarıyı tarayacaksın geleceğe dönük yatırım yapacaksın, yeri geldiğinde de pazarlayacaksın ki kasan para ile dolsun. Hep cepten, hep cepten harcayarak yol alma devri iflasın eşiğine geldi. Bakın Samsunspor’u Yüksel Yıldırım aldı. 60 Milyon yatırım yaptı, önüne üç yıllık hedef koydu. Hedeflerden TFF 2 geride kaldı. Şimdi TFF 1’de. Burada da gözünü Süper Lig’e dikti. Bir zamanlar İsmail Gürses’in de buna benzer bir projesi vardı ama altı iyi dolmadığı için hesap geri tepti. Sanırım Samsunspor’un bu gün çıktığı yol için ortaya koyduğu hedef, bu sene olmasa bile, seneye tutacak bir futbol çıkış vizyonu duruşu sergiliyor.

MHK CESARETİ

Valla ne yalan söyleyeyim yeni MHK istikbal gördüğü hakemlere derbi demeden, küçük büyük takım demeden düdük vermeye devam ediyor. Baksanıza Tugay Kaan Numanoğlu dördüncü maçında FB, BJK derbisinde düdük çaldı. Bitmedi MHK’nin gençleştirme operasyonu içinde Yasin Kol, Turgut Donam, Erkan Özdamar gibi isimler var. Özetle Türk hakemliğinde bu MHK, gençlik ateşini yaktı. Ah bir de FİFA listesi yaparken bu kadar cesur olsalardı. Orada başkaları devreye giriyor. Bakın bu hafta FİFA yaptıkları, kamuoyunda büyük tepki toplayan Yaşar Kemal Uğurluya maç yok. Kendi evinde maç vermek adına beklemeye aldığın, hakemlik geleceğinde önündeki yıllar sınırlı olan bir Hakeme FİFA kokartı takmak FİFA nezdinde bu MHK’nin forsunu sarsar. Umarım bir dahaki FİFA belirlemesinde daha özgürce, ileride Türk hakemliğine katkı verecek isimler listeye dahil edilir.