Karasu ve Kaynarca sınırları içerisinde bulunan bir doğa harikası Acarlar Longuzu’nda (su basar ormanı) açan nilüfer çiçekleri, görenleri kendine hayran bıraktı. Nilüferlerin açtığı dönemi bekleyen tatilciler ve vatandaşlar, hafta sonu adeta Acarlar Longozu’na akın etti.

 

Görüntüsü değişti

 

Sakarya incisi Karasu’da bir doğa harikası olarak dikkat çeken Acarlar Longozu’nda açan nilüferler çiçekleri görenleri büyülüyor. Tabiat harikası Acarlar Longozu’nda nilüferlerin açması ve longozun doğal görüntüsünün baştan aşağı değişmesi, ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Longozu artık doğal güzelliği ve göl manzarasının yanı sıra, nilüferleriyle de dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Oldukça zengin bir bitki örtüsüne sahip ve İstanbul ile Ankara’ya yakın olmasından dolayı hafta sonları günü birlik tatiller için kaçırılmayacak bir mekan olan Acarlar Longozu’nda yaşayan canlı çeşitliliği de son derece ilgi görüyor.

 

Beyaz nilüfer açtı

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Acarlar Longozu, dünyanın sayılı, Türkiye’nin ise tek parça halinde bulunan en önemli longozudur. Çok sayıda kuş, bitki ve sürüngen türünü barındırmaktadır. Dünyada tek beyaz nilüfer de Acarlar Longozu’nda bulunur ve bu yüzden her yaz sezonunun bu döneminde yerli ve yabancı turistler Acarlar Longozu’nu ziyaret eder” dedi.

 

Yenileme çalışmaları

 

Longozun son yıllarda hem Sakarya’nın hem de Türkiye’nin ve dünyanın gündemine oturduğunu belirten İspiroğlu, “Geçtiğimiz hafta sonu, Türkiye’nin değişik illerinden longozu ziyarete gelen ziyaretçilerimiz oldu. Doğu Marmara Ajansı’yla yaptığımız projeyle, longozun ahşap yürüme yolu, dinlenme yerleri ve seyir terası yenilendi. Yapılan çalışmalardan ve değişikliklerden dolayı longozun da görüntüsünde dikkat çeken bir değişim oldu” ifadelerini kullandı.

 

Yoğun ziyaret

 

Türkiye’nin çeşitli illerinden Acarlar Longozu’nu ziyarete gelen ziyaretçiler, su basar ormanının bir çok türde canlı için yaşam alanları olduğunu, bu bölgenin flora ve fauna açısından çok zengin olduğuna yakından şahit oldu. Ziyaretçiler, doğal güzelliğe sahip longozda hafta sonunu geçirmenin keyfini yaşadıklarını ve gerçekte doğa harikası bir yer olduğunu, özellikle nilüferlerin muhteşem olduklarını belirtmekten geri kalmadı.

 

HABER: Mehmet Karakaş

 

HABER AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: