TRT muhabiri Mehmet Karakaş’ın kamerasından Acarlar Longozu, Türkiye’ye tanıtıldı. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, TRT muhabiri Halit Yılmaz’ın sorularını yanıtladı ve ilçemizin en önemli turizm noktalarından biri olan Acarlar Longozu, Türkiye’ye tanıtıldı.

 

NTV ve TRT 1 ekranlarında “Dünyanın tek parça durumundaki tek longoz olan Acarlar Longozu” sözleriyle yer verilen haberde İspiroğlu, doğal su basar ormanı hakkında geniş bilgi verdi. İspiroğlu, “Longozda 469 bitki türü ile 180 kuş türüne ev sahipliği yapılmaktadır” dedi.

 

‘Sakarya’daki saklı cennet’ başlığıyla ulusal kanallarda yayımlanan haberde, Acarlar Longozu, “Patika yollar, ağaçlar ve kuş sesleri bir arada… Yeşilin maviyle buluştuğu eşsiz bir güzellik… Sakarya Karasu’daki Acarlar Longozu, ziyaretçilerine tüm güzelliklerini sunuyor. Acarlar Longozu 2500 hektarlık alanıyla dünyanın tek parçalık en büyük doğal su basar ormanı” ifadeleriyle tanıtıldı.

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, longozu şu ifadelerle tanıttı: “Karasu’nun en önemli turizm noktası Acarlar Longozu, çok sayıda bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. 469 bitki türü, 189 kuş türü ile 70 civarında da böcek ve sürüngen türü yaşamaktadır. Su nilüferi ile özellikle beyaz nilüferler, dünyada sadece Acarlar Longozu’nda bulunmaktadır. Ayrıca longozda bisiklet turu ve yürüyüş parkurları ile ziyaretçilere gezme imkanı da sunulmaktadır”