Yoğun katılım

 

Karasu’da 2012 – 2017 yılları arasında beş yıl süreyle görev yapan ve ilçede herkes tarafından sevilen Kaymakam Gürçam, tayininin Adana’nın Kozan ilçesine çıkması nedeniyle düzenlenen bir program ile Karasu’ya veda etti.  Karasu ve Kocaali’nin ileri gelen isimlerinden oluşan yaklaşık 600 kişi, veda yemeğine katıldı. Şafak Gürçam, eşi Petek Gürçam ile birlikte davetlileri kapıda karşıladı ve onlarla tek tek ilgilendi. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, siyasi parti temsilcileri, resmi daire amirleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve basın mensupları da veda yemeğinde hazır bulundu. Gecenin ilk konuşmasını Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu yaptı. İspiroğlu, “Yaklaşık 34 yıllık memuriyet hayatımda bir çok kaymakamla çalıştım. Fakat Sayın Gürçam’ın yeri benim için bambaşka. Beş yıllık görev süresi boyunca gösterdiği alaka, ilgi ve başarılı çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Yeni görev yerinde de başarılar temenni ediyorum” dedi. İspiroğlu, konuşmasının ardından Gürçam’a teşekkür plaketi sundu ve bir tablo hediye etti.

 

 

Duygu dolu konuşma

 

Başkan İspiroğlu’nun ardından kürsüye gelen Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, duygu dolu bir konuşma yaptı. Yer yer esprili sözlerle konuşmasını süsleyen Gürçam, konuşmasının sonunda uzun süre alkışlandı. Konuşmasına “Karasulu dostlarım” diyerek ve dikkat çeken bir matematiksel hesap yaparak başlayan Gürçam, “Bugüne kadar siz değerli Karasulularla 5 yıl 10 gün, yani toplam 2 milyon 642 bin 400 dakika geçirmişiz. Bu sürenin de dolu dolu, güzel anılarla geçtiğini düşünüyorum” dedi. Şafak Gürçam, Karasulu esnaftan ve vatandaştan isimler vererek yaşadığı güzel anıları dile getirdi. “Karasu’da başardığıma emin olduğum bir şey var ki, o da güzel ilçemizde devleti bir adım dahi olsa halkına ve milletine yaklaştırmış olmamdır” şeklinde konuştu. Kaymakam Gürçam, veda konuşmasını “İlçemizdeki en önemli sorunun eğitim ve eğitimin kalitesinin arttırılması olduğunu düşündüm. Görev sürem boyunca da bu konuda çalışmalarıma ağırlık verdim. Başarılı olduğumuzu da son zamanlarda gördük. Tüm Karasu halkına, Karasulu dostlarıma ve siz değerli misafirlere bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadeleriyle tamamladı.

 

Hediye ve plaketler

 

Gürçam’ın konuşmasının ardından teşekkür konuşmaları yapıldı ve Gürçam’a çeşitli hediyeler ile plaketler takdim edildi. İlk olarak Karasu Meslek Yüksekokulu Müdürü Zafer Tatlı, katkılarından ve emeklerinden dolayı Şafak Gürçam’a teşekkür etti. Tatlı, “Sayın Gürçam’ın adı, yeni ek binamızda muhakkak bir yere verilecektir. Kendisinin emekleri ve katkıları büyüktür” dedi. Ardından Kızılay Karasu Şubesi Başkanı Adem Ekşi, Gürçam’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve “Sayın Gürçam’ın Kızılay’a yaptığı bağışlar küçümsenmeyecek kadar önemlidir” ifadelerini kullandı.  Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, muhtarlar adına Gürçam’a bir plaket takdim ederken, Karasu Ziraat Odası Başkanı Selami Arık da kurumu adına bir hediye verdi.

 

Eğitime katkısı büyük

 

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, “Karasu, 16 ilçe içerisinde eğitim alanında çok iyi bir sıçrama yapmıştır. Bu bir tesadüf değildir ve bu sıçramanın gizli mimarı, yapmış olduğu maddi ve manevi destekleriyle Karasu Kaymakamımız Şafak Gürçam’dır. 15 Temmuz sonrası el konulan iki binayı Milli Eğitim için tahsis etmiş ve önümüzdeki tüm engelelri kaldırark bu iki binayı ikili öğretim veren iki okulumuza kazandırmıştır Bir ay sonra temeli atılacak olan 10 milyon liralık bütçeli yeni okulumuz da Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız sayesinde olmuştur. Kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından başarılarından dolayı Karasu’da görev yapan Gülşah Ünlü ve Ergün Demir’e birer teşekkür belgesi verildi.

 

KAYMAKAM ŞAFAK GÜRÇAM BELEDİYE'YE VEDA ZİYARETİ: Haberi okumak için tıklayın

KAYMAKAM ŞAFAK GÜRÇAM UĞURLANDI: Haberi okumak için tıklayın

 

Eşlerden hediye

 

Dursun’un konuşmasının ardından Fiskobirlik Karasu Başkanı Ali Şakar, Karasu Şoförler Odası Başkanı Kerim Uyar, Kaymakam Şafak Gürçam’a birer hediye sundu. Gürçam, Kaymakamlık makam şoförlüğü görevinden ayrılan Fikri Bir’e bir plaket verirken, Yazı İşleri Müdürü Turan Yüzücü, kurum ve daireler adına Gürçam’a bir hediye sundu. Son olarak da Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nun eşi Tülin İspiroğlu, Kaymakam Gürçam’ın eşi Petek Gürçam’a çeşitli hediyeler verdi. Hediye ve plaketlerin ardından Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, davetlilerle tek tek vedalaştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: