-

Sakarya genelinde etkili olan kar yağışı, Karasu’da da etkisini gösterdi. İlçe merkezinde kar kalınlığı 12 santimetreyi buldu. Yoğun kar yağışını fırsat bilen Karasulu esnaflar, kardan adam yapmak için kolları sıvadı.

Esnaflar bir araya gelerek üç metre yüksekliğinde yaptıkları kardan adama maske taktı. Kardan adamın yapımında büyük emeği olan dört yaşındaki Mert Özkan ise, tüm dikkatleri üzerine çekti. Büyük kardan adamı gören vatandaşlar, fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

“Covid-19 olayından dolayı insanlara görsel bir güzellik katmak ve paylaşmak için bunu yaptık” diyen Karasulu esnaf Nurettin Karakaş, “Memnunuz, bereket yağdı. Kardan adamımız üç metre boyunda. Esnaf arkadaşlarla birlikte yaptık. Özellikle İsa Filizfidanoğlu, Oktay Yavuzyiğit, ve Mehmet Özkan’ın emeği çok” ifadelerini kullandı.

ESNAFLAR GENELİ BOZMADI

Yaptıkları kardan adama maske takarak sosyal mesaj verdiklerini de ifade eden Nurettin Karakaş, “Maske takacağız, kurallara uyacağız, evlerde kalacağız. Duyarlı bir halk olarak buna önlem alalım. Biraz daha sabredip bu olayı yenmemiz lazım. Maskeyi kardan adamımıza da taktık ki, vatandaşlarımız da görsün. Bizim kendi yararımıza” şeklinde konuştu

İlk defa kardan adam yapmadıklarını belirten Karakaş, “Daha önceden de yapıyorduk. İki senedir kar yağmıyordu. Dört sene önce yaptığımız daha uzundu. Ama bu sene ilk def yaptık” dedi. İlçe merkezinde karın tadını çıkarak çocuklar ise, doyasıya eğlendi.

VATANDAŞLARIN İLGİ ODAĞI OLDU

İncilli Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda da esnaflarla birlikte 1 metre 70 santimetre boyunda kardan adam yapan Soner Özkan, “Tombuldur birazcık. Yıllar sonra Karasu’ya böyle güzel kar yağdı. Esnaf arkadaşlarımızda birlikte bu durumu fırsat bildik. Biz de, ‘Böyle güzel bir kardan adam yapalım’ dedik. Fotoğraf çekilmek isteyen diğer arkadaşlarımızı da buraya bekleriz. Kardan adamımızın adı Ali Osman. Yakışıklı da. Maske ve mesafe kuralına uyarak her şeyi yapabiliriz” şeklinde konuştu.

KARASU ESNAFININ KAR GELENEĞİ (izle):

KARASU ESNAFININ KAR GELENEĞİ FOTOĞRAFLARI: