KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi  /  Kamera: Esra Angün


 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmalarına izin verilmeyen 20 yaş altı genç ve çocukları birinci kısım sokağa çıkma izni, Çarşamba günü adeta bayram havasında geçti. 14 yaş altı çocukların Çarşamba günü 11:00 ile 15:00 saatleri arasında dört saat süreyle sokağa çıkmalarına izin verildi.

 

Bu süreyi son dakikasına kadar değerlendiren çocuklar, aileleriyle birlikte Karasu’nun cadde, sokak ve parklarında renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Arkadaşlarıyla bir araya gelen çocuklar, hasret giderdi, parklarda doyasıya eğlendi.

 

Sokağa çıkma izninin tadını çıkaran çocuklardan Neşet Abdu, “İki ay boyunca evde sıkıldık. Bugün Karasu’nun her yerini gezmek istiyorum” derken Osman Efe Bakın, “Gidebildiğim parklara gidip, günün tadını çıkartacağım” şeklinde konuştu.

 

Didem Yılan, “Okulumuzu çok özledik. Okul bahçesinde fotoğraflar çektik. Daha çok dışarıya çıkmayı istiyoruz” şeklinde konuştu. Yağmur Çelik de özlediğimiz yerlere gitme fırsatı bulduklarını ve çok mutlu olduklarını belirtti.

 

Kardeşimi dışarıya çıkarttığını belirten Fatma Arucan ise, “Kardeşim, evde o kadar çok kaldı ki salıncağı bile unutmuş, ilk bindiğinde korktu. Saat 11:00 olmadan kardeşim dışarıya çıkmak istedi. Haftaya da herkes kardeşini, çocuğunu dışarıya çıkartmayı ihmal etmesin” diyerek görüş bildirdi.

 

Karasu’nun sokakları ve parkları, yaklaşık iki ay süreden sonra ilk kez cıvıl cıvıl çocuk sesiyle doldu. Görmeye özlenen bu tablo, KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu kameralarına ve objektiflerine işte böyle yansıdı:

 

 

HABERİN VİDEOSU: