KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Mehmet Karakaş’ın haberi

 

Türkiye’nin tek parça halindeki longozu (doğal su basar ormanı) olan Acarlar Longozu, nilüferlerin çiçek açmasıyla ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Türkiye’de ikinci en büyük longoz olan ve 200 çeşit göçmen kuşa ev sahipliği yapan Acarlar Longozu, 24 kilometrekarelik alana yayılan güzelliğiyle turistlerin akınına uğradı.

 

Pek çok kuş türü ve endemik bitki türüne ev sahipliği yapan longoz, şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenlere de keyifli anlar yaşatıyor. Longoz çevresinde yürüyüş yapan vatandaşlar, açan nilüfer çiçeklerini de fotoğraflıyor.

 

GÖRMEYEN, ÇOK ŞEY KAYBEDER

 

Longoza hayran kalan ziyaretçilerden Aslı Çam, “Özellikle nilüferler çok güzel ve açtıklarında suyun üzerinde harika duruyorlar” dedi. Longozda bulunan kuşların seslerinin de insanı büyülediğini söyleyen Çam, “Harika ve eşsiz ortamıyla Acarlar Longozu tam bir doğa harikası… Herkesin Karasu Acarlar Longozu’nu ziyaret etmesini öneriyorum” şeklinde konuştu.

 

İl dışından longozu ziyarete gelen Emine Yiğit ise, “Her hafta longoza gelmeye çalışıyorum. Nilüferler birer doğa harikası. İnsanı dinlendiren ve huzur veren eşsiz bir yönü var. İlham veren bir kaynak gibi” diye konuştu. Kitap yazarı olan Yiğit, “Karasu’da ve Sakarya’da böylesine eşsiz bir dünya mirasının olduğundan habersiz çok kişi var” ifadelerini de kullandı.

 

DOĞA HARİKASI ACARLAR LONGOZU'NDAN FOTOĞRAFLAR: