-

KUŞLARINA ÖYLE BİR ŞEY ÖĞRETTİLER Kİ DUYAN ŞAŞIRIYOR (izle):

...

Karasu’da yaşayan Topal ailesinin kızlarına doğum günü hediyesi olarak aldıkları muhabbet kuşu, öğrendiği kelimelerle dikkat çekiyor. Hızlı bir şekilde konuşmayı öğrenen kuş, “Tekbir Allahu Ekber” demesiyle de duyanları şaşkına çeviriyor.

Beden eğitimi öğretmeni olan Ender Topal, “Kızıma doğum günü hediyesi olarak aldığım muhabbet kuşuna eşim Zinnet ilgilenerek birçok kelime öğretti. Kendi aramızda sohbet ederken, öğrettiğimiz kelimeleri kendi kendine konuştuğunu fark ettik. Son olarak da ‘Tekbir Allahu Ekber’ demeyi öğrendi ve çok net bir şekilde söylüyor” dedi.

SIK SIK TEKRAR EDİYOR

Topal, “Gören ve duyan çok şaşırıyor. Kuşumuza ilgi duyuyorlar. Onunla konuşmaya çalışıyorlar. Fakat kendisiyle ilgilenmediğimizde konuşuyor. En güzel de ‘Tekbir Allahu Ekber’ sözünü söylüyor ve sık sık da tekrar ediyor” diye konuştu.

Barış isimli muhabbet kuşuna konuşmayı öğreten Zinnet Topal ise “Bize geldiğinde 3-4 aylıktı. Çocuklar okula gittiğinde kelimeler öğretmeye başladım. Cici kuşum, aşkım aşkım, alo babacım kelimelerini öğreterek başladık. Sürekli tekrar halinde öğrettim” dedi.

Zinnet Topal, “Evde yalnız kaldığında içe kapanıyor, eve girdiğimizde ise hemen selam vermeye başlıyor ve bizimle konuşmaya başlıyor. En son öğrendiği kelime ‘Tekbir Allahu Ekber’i ise sürekli kendi kendine evde tekrarlıyor” diyerek sözlerini tamamladı.