Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan İshak Sarı, şu ifadeleri kullandı:

 

“Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır.

 

Bu geceyi böylesine değerli kılan hiç şüphesiz insanlığın ufkunda bir ışık gibi yanan ve her dönemde insanların yollarını ve gönüllerini aydınlatmaya devam eden bir meşale, eskimez bir davet olan Kur’an-ı Kerim’in bu gece inmeye başlamış olmasıdır.

 

Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde; kırgınlık, dargınlık, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam Âleminin mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, Kadir Gecesi’nin feyz ve bereketinden en güzel bir biçimde nasiplenmeyi, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum”