Hayaline yelken açtı

 

55 yıllık hayatının neredeyse tamamını denizlere ve tekneciliğe adadığını söyleyen ve kendisini bir deniz tutkunu olarak tanıtan Yenimahalle sakinlerinden Cengiz Arslanoğlu, 15 Ağustos Salı günü Karasu Yenimahalle’den hareket ederek tam üç yıl sürecek olan dünya turuna çıktı. 9 metrelik “s’boro of Karasu” isimli yelkenli teknesiyle dünya turuna çıkan Arslanoğlu, yanına sadece can dostu olan ve ismini bir denizcilik teriminden esinlenerek verdiği Pupa isimli köpeğini aldı.

 

Karasu’yu tanıtacak

 

Tek hayalinin, dünya turu yapan ilk Türk olan Sadun Boro’nun 1965 yılında 10 metrelik teknesiyle çıktığı ve 2 yıl 10 ay gibi bir sürede tamamladığı dünya turu rotasını izlemek olduğunu söyleyen Arslanoğlu, “Sadun Boro’nun 50.yıl anısına bir girişimde bulunmak istedim. Hayalim, onun izlediği rotanın aynısını izlemek. Bugün yola çıkacağım. İnşallah başarırım. Bu projemi hayata geçirmek için en büyük desteği de Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu oldu. Kendisi sağ olsun destek verdi. Gittiğim her ülkede her limanda Karasu’yu tanıtacağım, Karasu’ya ait hediyeler vereceğim” dedi.

 

 

Kulüp kuracağım

 

“Dünya turum boyunca uğrayacağım ülkelerden deniz ve yelkenli sevdalısı dostlar ile tanışıp, onları Karasu’ya davet edeceğim” diyen Cengiz Arslanoğlu, “Diğer bir hayalim de, inşallah Karasu’ya bir balıkçı barınağı ve yat limanı yapılırsa burada bir yelkenli kulübü kurmak istiyorum. Yerli ve yabancı yelkenli tekne sahiplerini Karasu’da toplayıp, ilçeme hizmet etmek ve ilçemin reklamını yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Arslanoğlu, saatte 6-7 mil hız yapan teknesiyle yaklaşık 7.300 millik bir rota izleyeceğini belirtti. Yunanistan, İtalya, Fransa, İspanya, Fas, Kanarya Adaları, Karayipler, Pasifik Adaları ve Avustralya gibi ülkeleri gezeceğini dile getiren Arslanoğlu, “Bu geziyi 3 yıl gibi bir sürede tamamlayarak güzel ülkeme, güzel ilçeme dönmek istiyorum” diyerek Karasu halkına selam gönderdi ve hayaline doğru yelken açtı.

 

Destek sözü

 

Yenimahalle sakini Cengiz Arslanoğlu’nun Karasu’dan dünya turuna çıkmasına destek veren Karasu Belediye Başkanı Mehmet İsprioğlu da, Arslanoğlu’nu teknesiyle denize açılmadan önce Yenimahalle’de ziyaret ederek hayırlı yolculuklar dileğinde bulundu. Arslanoğlu ile bir süre sohbet eden İsprioğlu, “Kendisi çok zor ve büyük bir projeye imza atmak için Karasu’dan hareket etti. Biz de kendisine elimizden gelen desteği vererek Karasu’nun tanıtımı için bir tür sponsorluk desteği sunduk. Karasu’Nun güzelliklerinin yer aldığı çok sayıda tabloyu, bizim selamımızla gittiği ülkelere hediye edecek ve ilçemizi dünyaya tanıtacak. Bu zorlu yolculuğunda Karasu halkı ve biz Arslanoğlu’nun yanındayız” dedi. İspiroğlu, denize açılan Arslanoğlu’na, “Yolun açık olsun diyemeyeceğim. Yol kullanmayacaksın, o halde denizin ve havan açık olsun” diyerek esprili bir şekilde uğurlamayı da ihmal etmedi.

 

HABERE AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: