İki yıl önce kurulan ve Karasu’nun tek resmi internet medya kuruluşu olan KarasuHaberleri.com ile 88 hafta önce yayın hayatına başlayan ilçenin en genç gazetesi Öncü Karasu, gücünü birleştirdi ve Medya Karasu adı altında hizmet vermeye başladı. Atatürk Bulvarı’nda açılan medya ofisinde altı kişilik ekibiyle hem Karasu’ya hem de Karasu dışına haberleri ulaştırmak için emek veren genç ekip, ilçe protokolü ve sevenlerinin ziyaretleriyle onore oldu. Hafta boyunca ziyaretleri ve hayırlı olsun dileklerini kabul eden kurum temsilcileri Nevtan Angün ve Ayşenur Elmacı, “Karasu’nun ileri gelen kişi ve kurum temsilcilerinin bizi onore etmesi, çalışma azmimizi daha da arttırıyor” dedi.

 

Anlık haberin zorlukları fazla

 

Karasu’nun tek resmi internet medyası olarak, yayın ilkemizi bozmadan haberlerimizi hem ilçemize hem de dünyanın her yerine ulaştırmanın gururu içerisindeyiz” diyen KarasuHaberleri.com İnternet Medyası İmtiyaz Sahibi Nevtan Angün, “Hızlı habercilik değil, doğru habercilik ilkesiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz” şeklinde konuştu. İnternet medyasının zorluklarının da olduğunu belirten Angün, “Anlık haberde, hata şansı yok. Siteye girilen bilgi, kısa sürede yüzlerce kişi tarafından görülüyor ve paylaşılıyor. Yanlış bir bilgi, dönüşü olmayan hatalar doğurabiliyor. İşimizin zorluğunun farkındayız. Karasu’nun menfaatleri için titiz bir çalışma ile haberlerimizi okurlarımıza ulaştırmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Önceliğimiz Karasu

 

Karasu’nun en genç gazetesi olan Öncü Karasu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayşenur Elmacı ise, “88 haftadır, en doğru bilgileri ilçemiz halkına ulaştırmanın gururu içerisindeyiz. Her sayımızda tecrübemiz daha da artıyor. Karasu halkı en iyisini hak ediyor ve okurlarımızın karşısına tecrübelerimiz birikimiyle çıkmanın zorunluluğunu her an hissediyoruz” dedi. Hem gazete hem de internet medyasının gücünün birleşmesiyle çok geniş bir kitleye hitap etmenin heyecanı ile gece gündüz demeden görevlerini sürdürdüklerini belirten Elmacı, “Basın mensupları, bir nevi kamu görevi görüyor. Mesaisi çok, maddi getirisi az. Bu bir sorumluluk ve biz bu sorumluluğu yerine getirmenin de gururu içerisindeyiz” diye konuştu. Angün ve Elmacı, “Hafta boyunca bizi unutmayan, bizzat ofisimizi ziyaret eden, telefonla arayan ve çiçek gönderen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.