Yerel basın olarak ulusal basın gibi bir çalışmadığımız doğru. Ulusal basın çizgisinde, olması gereken etik ve ahlakla çalışmak elbette asli görevimiz. Fakat ilçede işler daha samimi ve yüz yüze yürüdüğü için bizden beklenen “Hakim”lik görevini ya da beklenen “Magazin”ciliği yapamadığımız için de sizden özür dilemiyoruz. Çünkü yaparsak kabahat olur.

Bu konularda üzerimizde zaman zaman baskı oluyor. Bizi hüküm verici ya da işin magazinini öğrenmek için kullanma girişimlerini kibarca reddetmeyi uygun buluyoruz. Bu konuda bizden anlayış da lütfen beklemeyiniz. İşimiz olanı, olduğu gibi yazmak. Elbette hatalar olacak. Neticede (haşa) vahiyle hareket etmiyoruz, istihbaratla bilgi ediniyoruz.

Karasu Orman İşletme Müdürlüğü’nde 10 günden beri kazan kaynıyor tabiri caizse. Toz duman dağılana kadar bir satır yazmamayı uygun gördük. Haklı olarak vatandaş ilçe basınından bilgi bekledi. Ortada olan bir durum var. Gözaltılar var. İddialar var. Olanı da olduğu haliyle yazmak lazım. Fakat, iddialar yerli değilse, gözaltına alınan insanların bizde vebali olmayacak mı? Bizden beklenen gözaltına alınanların isimleri muhtemelen, hiç olmazsa baş harfleri. Yani işin magazininde vatandaş.

O insanların aileleri var. İşletme bir devlet kurumu. Önce hakimler, savcılar, kolluk kuvvetleri bir işini yapsın. Nihai gelişme olur da somut bir adım atılırsa zaten görmezden gelmemiz mümkün değil. Bu nedenle haberi işlemek için bekledik. Niyetimiz kimseyi zan altında bırakmak değil. Ama olanı da görmezden gelmemizi ya da haberi kaldırmamızı kimse beklemesin lütfen. Zaten işin magazinine kaçmadan olanı yazdık.

Birçok haberden sonra çeşitli tepkiler alıyoruz internet medyası olmamız sebebiyle. Normaldir. Haberi kaldırma talepleri başta olan ve en canımızı sıkan talep. Açıkça söyleyeyim. Sosyal medyadan paylaşım yaptığımızı sanmasın kimse. Resmi bir haber kurumunun yazdığı her şey bir ihbardır. Ancak savcılık kararı ya da yayın yasağı kararı ile haber kaldırılır. Gazete basılmış olsa, gazeteyi toplatabilecek miydiniz? Bu yüzden hatır binaen de olsa haber kaldırtmayı istemeyiniz. Biz, sizin rafınızdan ürün kaldırtabiliyor muyuz?

Kurumumuz adına konuşursam, amacımız ve niyetimiz kimseyi küçük düşürmek değil. Fakat, sokak ortasında araç kurşunlanıp terör estirilirken, kamuya açık alanda devletin ambulansı, itfaiyesi, kolluk kuvveti bir asayişe gittiğinde basına “Çekme beni, istemiyorum” dedikten 5 dakika sonra yanımıza gelip “Bu yolların halini çeksenize” derken kimse bizden kör olmamızı beklemesin. Basının amacı, vatandaşı bilgilendirmektir. Biz ne hakimiz ne magazinci. Basından bu ikisini olmasını beklemeyin, bırakın da işimizi yapalım. Biz ilçemizi seviyor ve halkımızı düşünüyoruz. Kalın sağlıcakla…