-

ARDIÇBELİ OKUL BİNASI YENİLENİYOR (izle):

...

Karasu’nun Ardıçbeli Mahallesi’nde 27 yıldır atıl durumda olan ilkokul binası, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle onarıldı. Tadilat yapılan okul binası 27 yıl sonra yeniden eğitime kazandırılacak.

Öğrencilerin sayı yetersizliği nedeniyle taşımalı olarak en yakın mahallede eğitim görmesi sebebiyle 27 yıldır kullanılmayan okul binası, Karasu Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde mahallenin bayanları için kullanıma açılacak.

Ardıçbeli Mahallesi Muhtarı Celal İmamoğlu, “Sekiz yıla yakındır bayanlarımıza Halk Eğitimi Merkezi kursu olarak hizmet vermeye çalıştığımız okul binası çok kötü durumdaydı. Atıl durumdaydı, çatıdan su akıyordu ve bakımsızdı” dedi.

TALEPLERİ OLUMLU DÖNÜŞ ALDI

Konuyu Karasu Kaymakamlığı ve Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aktardıklarını ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle de görüşmelerinin de olumlu olduğunu belirten İmamoğlu, “Karasu Milli Eğitim Müdürlüğü, okulumuzun tüm tadilatını üstlendi” diye konuştu.

Muhtar İmamoğlu, “Tadilat işlemleri bitmek üzere. Destek veren herkese ve Milli Eğitim Müdürlüğü’müze teşekkür ediyoruz. Yeniden öğrenci sayımız da artarsa çocuklarımızın da bu okulda yeniden eğitim görmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.