-

PARA TOPLAYARAK AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ YAPTILAR (izle):

...

Aziziye Mahallesi’nde uzun yıllar boyunca Karasu Verem Savaş Dispanseri olarak hizmet veren ardından Aziziye Aile Sağlığı Merkezi’ne dönüştürülen bina, arsasının Milli Eğitim Bakanlığı’na devrinin ardından yerine okul yapılmak üzere yıkıldı.

Aziziye Mahallesi Muhtarı Besim Ömer Cengiz, mahalle halkıyla birlikte başlattıkları kampanya sonucu, aile sağlığı merkezinin haftalar süren çalışmanın ardından yeni yerinde hizmete açılmasına öncülük etti. 150 bin liraya mal olan yeni aile sağlığı merkezinin yapımına mahalle sakinleri, mahalle esnafı ve iş adamları destek verdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI STANDARTLARINA UYGUN

Adeta imece usulü para toplayarak hem aile sağlığı merkezlerinin hem de doktorlarının mahallelerinden gitmesine engel olduklarını belirten Muhtar Besim Ömer Cengiz, “Sağlık Müdürlüğü’müze gösterdiğimiz yeri uygun buldular. Biz de mahalleli olarak, büyüklerimizin yardımıyla Sağlık Bakanlığı’nın bütün standartlarına uyarak 212 metre karelik yeni aile sağlığı merkezimizi inşa ettik” dedi.

Haftalar süren yer arayışı ve A’dan Z’ye inşa edilmesi sırasında her türlü maddi ve manevi desteği veren mahalle büyüklerine, mahalle sakinlerine ve iş adamlarına teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Besim Ömer Cengiz, “Bu çalışmayı ortaya koymaktan mutluyuz” ifadelerini kullandı.