-

BUNU YAPMAK HEM YASAK HEM CEZA SEBEBİ (izle):

...

Sakarya’nın Karasu ilçesi İhsaniye Mahallesi sahiline Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından uyarı levhaları yerleştirildi. Sakarya Nehri’nin Karadeniz’e döküldü bölgenin batısına yerleştirilen levhaları görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

Üzerinde “Dikkat bu bölgede cankurtaran yoktur. Denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacaktır” ifadelerine yer verilen tabelaların altında ise acil durumlarda aranması gereken Acil Çağrı 112 ve Sahil Güvenlik 158 telefon numaralarına da yer verildi.

BU NE ANLAMA GELİYOR?

İhsaniye Mahallesi Muhtarı Oğuz Özden, “Bu tabelaların buraya ne amaçla konduğunu öğrenmek istiyoruz. Böylece üstlerinden sorumluluğu atmaya mı çalışıyorlar? Biz kendi mahallemizde, kendi sahilimizde denize giremeyecek miyiz?” dedi.

“Yasak konulacağına mahallemize cankurtaran kulesi konulsa, sorun çözülür” diyen Muhtar Özden, “Marmara Denizi’ndeki tehlikeli kirlilik mi sahilimizde var? Burası sakin olduğu için vatandaş, aracıyla, traktörüyle gelerek burada denizine giriyor. Böyle saçmalık olmaz” ifadelerini kullandı.

Uyarı levhalarının, Yenimahalle’den Küçükboğaz mevkiine kadar olan ve cankurtaran kuleleri bulunan bölge dışındaki sahil şeritleri boyunca yerleştirildiği ve vatandaşın boğulmalara karşı önlem alması için yerleştirildiği öğrenildi.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.