-

Karamüezzinler Mahallesi Muhtarı Hasan Sütçü, mahallelerinin içerisinden geçen 3,5 kilometrelik yolun bakımsızlığından şikayetçi oldu. Sütçü, sözlerine “Büyükşehir Yasası ile birlikte yedi yıl önce belediyelere tabi olduk. O günden beri mahallemizde hiçbir bakım ve tadilat yapılmadı. Mahallemizin ortasından geçen ve mahalleler arası bağlantı yolu konumundaki yolumuz da bu bakımsızlıktan nasibini aldı” diyerek başladı.

VATANDAŞ ve CEMAAT MAĞDUR

“Bu yol, Gölköprü, Hürriyet ve İhsaniye mahallelerini Karasu-Kaynarca yoluna bağlayan bir bağlantı yolu görevi görüyor. Bu nedenle ehemmiyeti fazla” diyen Muhtar Sütçü, “Yol güzergahı boyunca bulunan 110 hanemiz, kışın çamurdan, yazın ise tozdan büyük sıkıntı çekiyor. Bahçelere ekilen ürünler tozdan olumsuz etkileniyor, mahsul vermiyor. Evlerde cam kapı açılamıyor, camide camları açamıyoruz. Vatandaş da cemaat de çok mağdur” şeklinde konuştu.

BİZ ÜVEY EVLAT MIYIZ?

“Sorunumuzu hem Karasu Belediyesi’ne hem de Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. Ama bize çözüm bulunmadı. Sadece araçlarla geçilebilir hale getirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullanan Mahalle Muhtarı Hasan Sütçü, “Karasu’da 10 – 15 hanesi olan mahallelere bile yol yapılırken biz neden üvey evlat muamelesi görüyoruz?” diyerek sözlerini tamamladı.