-

Geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren yağış ve fırtına Cumartesi ve Pazar günleri de devam etti. Sakarya genelinde görülen şiddetli yağış ve fırtına Karasu Kurudere Mahallesi’nde de etkisini gösterdi.

Yer yer sağnak yağış ve beraberinde fırtınayla geçen hafta sonunda yol kenarındaki ağaçlar devrildi, enerji ve su hatları hasar gördü. Hafta içerisinde ise, yağışların etkisini göstermeye devam etmesiyle birlikte mahallenin yolunda çökme oluştu. Çökme nedeniyle ikiye ayrılan yol, kullanılamaz hale geldi.

Meydana gelen afetin ardından ilçe protokolü, Kurudere Mahallesi’ne gelerek bölgede incelemelerde bulundu ve mahalle halkına, “Geçmiş olsun” dileklerini iletti.

“Hasarın giderilip mahallelilerin mağdur olmaması için kurumlarla var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Mahalle Muhtarı Hasan Emanet, “Enerji ve su hatlarının yanı sıra yollarımızda da bozulmalar yaşandı. Karasu Belediyemiz, yolların yapımı için hemen çalışmalarını başlattı. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.