-

Kurudere Mahallesi Muhtarı Hasan Emanet, 2019 yerel seçimlerinde muhtar olarak seçildiği günden bu yana mahalledeki gerçekleştirdiği çalışmalarını Karasu Haberleri İnternet Medyası ve Öncü Karasu Gazetesi’ne anlattı. 18 aylık süreç içerisinde mahalle için Büyükşehir Belediyesi’nden (BB) öncelikli taleplerinin V kanalı olduğunu belirten Emanet, BB tarafından iki kilometrelik V kanalı yapıldığını ifade etti.

24 SAAT İZLENİYOR

“Daha sonra BB Yol Şube Başkanlığından, Limandere - Kurudere gurup yolunun yapılmasını talep ettik ve dört kilometrelik gurup yolumuz da tamamlandı” diyen Muhtar Emanet, “6 kilometrelik V kanal çalışmamız var. İnşallah oda seneye tamamlanacak” şeklinde konuştu. Halkın talebi üzerine mahallenin dört bölgesi olmak üzere sekiz adet kamera sistemini taktırdıklarını söyleyen Emanet, “Şu anda Kurudere’yi cepten ve muhtarlıktan rahatlıkla izleyebiliyoruz. Bu yıl Allaha şükür mahallemizde hırsızlık olayları azaldı” ifadelerini kullandı.

Bıçkıdere ve Yayladeresi için Büyükşehir Belediyesi’nden talep ettikleri iki adet köprü için onay beklediklerine de değinen Hasan Emanet, “Onay geldiği zaman çalışmalar hemen başlayacak” dedi. “Kurudere mahallemizin merkezden uzak olmasından kaynaklanan durum sonrasında muhtarlık olarak bir traktör ve römork alımı yaptık” şeklinde belirten Emanet, Karasu Belediyesi’nden üç personel talep ettiklerini ifade etti.

BELEDİYE’YE DESTEK EKİP

Belediyenin, taleplerine olumlu yanıt verdiklerini söyleyen Muhtar Hasan Emanet, “Bu üç arkadaşımız mahallemizden ve düzenli olarak her gün çöpleri toplayıp toplanma merkezine döküyor. Buradan da belediyemiz temizlik işleri o çöpleri belirli gün ve saatte alıyor. Çöp sorunumuzu da bu şekilde halletmiş olduk. Halkımızın çöp varil ve konteyner sıkıntısı vardı. Bu sıkıntımızı da Hendek’te bir organize sanayiden bulduk. Kendi imkanlarımızla 200 adet varil ve konteyner alıp halkımıza dağıttık ve o sorunumuzu da ortadan kaldırmış olduk” dedi.

Mahallelerinde altyapı ve su sorunlarının da bulunmadığını da vurgulayan Emanet, Muhtarlık olarak gelecekle ilgili düşüncelerimiz çok fazlasıyla var ancak, belediyemizin imkanları kısıtlı olduğundan dolayı çok şey talep edemiyoruz. Bizler kendi imkanlarımızla yollarımızı yapmaya çalışıyoruz. Çakıl ve menfez çalışmaları Büyükşehir’den talep ediyoruz” şeklinde konuştu. Emanet, “Bizlere bu zamana kadar destek veren, çalışmalarımızı tamamlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesine ve Karasu Belediyesine teşekkür ederim” diyerek açıklamasını sonlandırdı.