-

4,5 AY GEÇTİ, MAĞDURİYET GİDERİLMEDİ (izle):

...

Nisan ayı ortalarında gündeme getirdiğimiz iki mahallenin telefon ve internet kablolarının yerlerde olduğuna yönelik haberin üzerinden 4,5 ay geçti. “Bir ay sonra yapacağız” diyen Telekom yetkililerinden 4,5 aydır olumlu bir adım atılmadığını dile getiren iki mahalle muhtarı, kronikleşen bu soruna çözüm bulunmasını istiyor.

Ardıçbeli Mahallesi Muhtarı Celal İmamoğlu, “Telefon kabloları tarlalarda, yerlerde. Çiftçi tarlasından geçemiyor, her çalışmada kablolar kopuyor. Mahalle halkı bizi sıkıştırıyor. Biz de dilekçelerimize yanıt alamıyoruz. Çözüm bulmuyorlar” dedi.

BİR AY DEDİLER, GELEN GİDEN YOK

4,5 ay önce yetkililerin mahalleye bir hafta boyunca geldiğini belirten İmamoğlu, “Bir ay içinde yapacağız. Hatları yol kenarına alacaklarını söylediler. Ancak bir çalışma yapılmadı. 15 haneli bir sokağıma da internet aboneliği vermiyorlar. Okullar açılıyor, öğrenciler mağdur” diye konuştu.

Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan ise “İnternet ve telefonda sıkıntımız büyük. Yeni abonelik verilmiyor, mevcut sorunlar da giderilmiyor. Öğrenciler internet ödevlerini muhtarlıkta yapmaya çalışıyor. Ama her ay ödeme yapıyoruz. İki baş müdür emekli oldu ama bizim sorunumuz çözülemedi. Kablolar yerlerde. İlave direk dikmiyorlar. Yetkililerden artık bir çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu.