-

ÜÇ MAHALLEYİ BİRLEŞTİREN YOL YOK OLUYOR (izle):

.

Karasu’nun Kuzuluk, Yeni ve Tuzla mahallelerini birleştiren 1016 no’lu sokağın bitiminde bulunan yol, Sakarya Nehri’nde meydana gelen erozyon ile her geçen gün yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Kuzuluk Mahallesi Muhtarı Temel Aslanbey, erozyona neden olan su hattı yetkililerinin telefonlarına cevap vermediğini iddia ediyor.

Muhtar Temel Aslanbey, “Durumu yetkililere bildirmemize rağmen ilgilenilmiyor. Nehir, beş ay önceki halinden daha da içeriye girdi, daha çok tehlike arz etmeye başladı. Beş ay önce telefonlarımızı açan DSİ yetkilileri, şimdi telefonlarımızı açmıyor” dedi.

ACİL ÖNLEM ALINMALI

Durumun vahametine dikkat çeken Aslanbey, “Buraya bir insan düşse ve ölse, hayvan düşse, araç düşse hesabını kim verecek? Gece karanlıkta çöken kısım görünmüyor. Birilerinin canı yanmadan önlem alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Temel Aslanbey, “Nehir, altı ay önceki halinde 15 metre daha içeriye girdi. Yol çöktü, her geçen gün daralıyor. Arsalar tehlike altında. Bu gidişle Sakarya Nehri, vatandaşın bağını bahçesini alacak. İSKİ, mevcut su hattının geçirirken nehre dolgu yapınca akarın yönü değişti ve bugün bu hale gelen erozyon başladı. Ama çözüm bulan yok” diye konuştu.