-

LİMANDERE'DE VERİLEN HİZMETTEN VATANDAŞ MEMNUN (izle):

...

Sakarya’nın Karasu ilçesi Limandere Mahallesi’nde ilki üç yıl önce kurulan mobil traktör muayene istasyonu, düzenli olarak kurulmaya devam ediyor. S.S. Limandere Kalkınma Kooperatifi öncülüğünde kurulan istasyon, Karasu Ziraat Odası ve Limandere Mahallesi Muhtarlığı’nın da destekleriyle çiftçilere hizmet veriyor.

Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri de istasyonda hazır bulunuyor ve traktör sahiplerine ROPS demiri kullanımı hakkında, trafik kuralları ve muayene süresine uyulması konusunda bilgilendirmede bulunuyor.

MADDİ ve ZAMAN KAZANCI

S.S. Limandere Kalkınma Kooperatifi Başkan Yardımcısı Kadir Kazan, “Vatandaşımıza ve çiftçimize hizmet vermek, kolaylık sağlamak amacıyla üç yıldan beri bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Çevre 10 mahalleden her gün 60’a yakın traktörü muayene ediyoruz” dedi.

Kazan, ayrıca “Her muayene işlemi için 60 traktörün muayene merkezlerine kadar gitmesi hem maliyet hem de süre açısından külfet oluşturuyor. Ayrıca 60 traktörün yollara çıkması da böylece önleniyor” şeklinde konuştu.

MAZOT MALİYETİNDEN KURTULUYORUZ

Traktörünü muayene ettiren araç sahiplerinden Mustafa Kılıç, “Karasu’ya ya da Adapazarı’na gitmektense mahallemizde muayene yaptırıyoruz. Mazot fiyatları zaten yüksek. Yol masrafından kurtuluyoruz” dedi. Traktör sahibi Zekeriya Güven ise “5-6 kilometre uzaktan Yuvalıdere Mahallesi’nden geliyorum. Karasu’ya kadar gitmekten kurtuluyoruz” diyerek teşekkür etti.

Limandere Mahallesi Muhtarı Sinan Erbaş da Limandere Kalkınma Kooperatifi’ne teşekkür etti. Erbaş, “Bu çalışma, Limandere ve çevre mahallelerdeki çiftçiyi çok rahatlattı. Muhtar arkadaşlarımız da mahallelerinde bilgilendirme yaparak çiftçiyi buraya gönderiyor. Vatandaş da memnun kalıyor” ifadelerini kullandı.