-

Resuller Mahallesi’nin ilk şehidi olan ve 1967 yılının Haziran ayında İstanbul’da vatani görevini yaptığı sırada devrilen tankın altında kalarak şehit olan Adem Yavaş’ın ismi, mahallede bulunan futbol sahasına verildi.

Tam bir nizami futbol sahaya sahip olduklarını belirten Resuller Mahallesi Muhtarı Yusuf Sağır, “Sahanın etrafını kendi imkanlarımızla çevirdik ve sahayı koruma altına aldık. Çevre mahallelerden de gençler bu sahadan faydalanıyor” dedi.

GELECEK NESİLLERE AKTARILMALI

“Mahallemizin ilk şehidi ve ağabeyimizin adını yaşatmak için mahallemizin futbol sahasına onun adını verdik” diyerek sözlerine devam eden Sağır, “Gelecek nesillerin Adem Yavaş’ın adını hatırlaması ve onu unutmaması için böyle bir girişimde bulunduk. Mahalle sakinlerinde olumlu tepkiler de aldık” şeklinde konuştu.

DESTEĞE İHTİYACMIZ VAR

Muhtar Yusuf Sağır, “İlçemiz yetkililerinden futbol sahamızın, mahalle gençlerine daha iyi hizmet vermesi için biraz daha bakımlı ve düzenli hale getirmeleri konusunda destek bekliyoruz. 300 haneli mahallemizin gençleri, farklı alışkanlıklardan kurtarmak ve spor bilincini aşılamak adına bu sahayı tamamlamak istiyoruz. Destek olmak isteyen ilçe sakinlerimizden de yardımlarını bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN buraya TIKLAYIN