-

Cumartesi günü gece saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı sonrası Kurudere Mahallesi’nde Pazar günü sabah saatlerinde kar kalınlığı 60 santimetreyi buldu. Aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle mahallede gün içerisinde elektrik kesintisi yaşandı ve kısıtlama nedeniyle mahallenin boş kalan yolları kapandı.

SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) ekiplerinin çalışmaları sonrası, elektrikler geri geldi. 60 santimetreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle kapanan yollar ise, Karasu Belediyesi karla mücadele ekipleri tarafından kar küreme makinesiyle açıldı. Akşam saatlerinde çalışmalarına başlayan ekiplere Kurudere Mahallesi Muhtarı Hasan Emanet de eşlik etti.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

“Vatandaşımız kısıtlama nedeniyle şu an evinde. Ancak yarın saat 05:00 itibariyle dışarıya çıkacak ve işlerini görecekler” diyen Muhtar Emanet, “Mahalle sakinlerimizin sıkıntı yaşamaması ve hizmetlerin aksamaması için hafta sonu da var gücümüzle çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.

“Mahallemizin imdadına yetişerek yollarımızı kullanılabilir hale getiren Karasu Belediyesi ekiplerine ve bu olanağı bize sunan Belediye Başkanı İshak Sarı’ya, ayrıca elektrik kesintilerini gidermek için canla başla çalışan SEDAŞ ekiplerine de teşekkür ederiz” şeklinde konuşan Emanet, “Ekipler, mahalle içerisinde ve yollarda çalışma yaparken yol kenarına sarkan fındık dalları zorluk çıkartabiliyor. O nedenle bahçe sahiplerimizden ricam, bahçe dışına çıkan fındık dallarını kessinler” ifadelerini kullandı.