-

TERS DALGA ve RÜZGAR, YENİMAHALLE'Yİ VURDU (izle):

...

Sakarya’nın Karasu ilçesi Yenimahalle mevkiinde şiddetli rüzgar ve ters dalga, Sakarya Nehri’nde su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Karadeniz’den nehre giren dev dalgalar, nehir üzerindeki restoranlarda maddi hasara neden olurken bir tekne de alabora oldu.

Yenimahalle İpsiz Recep Caddesi’nin fener mevkiini su bastı. Nehir suyu ve dalgalarla ağaç parçaları ve çöpler, caddeyi kapladı. Bazı restoranları su bastı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekipleri de su basan bölgede çalışma yaptı.

İŞLETMELERİNİ KURTARMAYA ÇALIŞTI

Nehir zerindeki işletme sahipleri, iskele ve restoranların zeminlerinden tahta sökümü yaparak dalgaların işletmelerini yıkmasının önüne geçmeye çalıştı. Nehirde demirli olan ve restoran olarak kullanılan bir tekne de alabora olarak kullanılamaz hale geldi.

Fener mevkiinde bulunan restoran çalışanlarından Fikret Durdu, “Boğazda dalgakıran olsa, dalgalar karaya gelmez. Nehrin İhsaniye kıyısına mendirek yapıldı, orası kurtardı ama nehrin Yenimahalle kıyısına mendirek yapılmadığı için dalgalar karaya çıkıyor” dedi.

SEZON BAŞINDA UYARDIK

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı ise, “Rüzgar ve soluğan dediğimiz ters dalga, Yenimahalle için felakete yol açtı. Deniz nehrin içine kadar girdi. Esnaf zarar gördü, bir teknemiz battı. Bu felaket ne ilk ne de son olacak” dedi.

“Sezon başında bu felakete dikkat çektik. Mendirek yarım bırakıldı ve soluğan sebebiyle mahalle tehdit altında kaldı” diyen Bıçakcı “Fener mevkiinde yolu deniz aldı. Eğer Karadeniz oradan yol bulursa mahalleyi sular altında bırakır. Mendireğin bir an önce tamamlanması gerekiyor” diye konuştu.