Adalet.

Eşitlik.

Herkesin, her şeyin aynı durumda eşit olması.

Herkese veya her şeye eşit bakamıyor eşit muamele yapamıyorsanız maalesef adalet sadece bir kadın ismi olarak kalıyor öylece ortalıkta. Merhabalar Adalet Hanım oluyor yani.

Sonucunda insanlarında öfkelenmesine sebep oluyorsunuz. Çünkü karşınızda ki diyor ki ‘madem doğrusu bu; onlara yapılmayan niye bana yapılıyor’.

Çok basit örneğini geçtiğimiz günlerde yaşadık. Sakaryaspor’un Play Off rövanş maçı vardı. Maça birkaç gün kala kulüpten bir açıklama yapıldı. Maça taraftar alınmayacaktır. Alınırsa temsilci tarafından maç kesinlikle başlatılmayacaktır. Bu açıklama sonrası benim gibi birçok kişi öfkelendi. Yanlış anlaşılmasın öfkelenmemizin sebebi taraftar alınmaması ya da kuralların doğru bir şekilde uygulanması değil. Yetkililerin aldığı bu karar kesinlikle doğru. Ki Sakaryaspor maçı 800, 900 kişi içeri girdiği için başlatılmadı. Geç başlatıldı. Haklılar. Haklılar haklı olmasına ama adaletli ve eşitlikçi asla değiller. Daha 24 saat öncesi süper lig maçlarının taraftar sayılarını gördük. Hadi onları başlatmamaya cesaret edemezler, peki geçtiğimiz haftalarda bazı birinci lig takımlarının kaç bin kişiye maç oynadıkları da görüntülerle sabit. Hem de tam kapanmanın göbeğinde. Hatta Sakaryaspor’un maçının olduğu gün, başka bir statta bulunan taraftarlar görüntülerle sabitken bu kuralın sadece Sakaryaspor’a uygulanması neden?

İşte bahsetmek istediğim eşitlik meselesi tamda bu. Ortada bir yasak var madem, ortada bir kural var madem bunu herkese, her yerde aynı şekilde uygularsınız. Böylece insanların size ve adalete olan inançları bitmesin. Aslında iş başından adaletsiz ve yanlış. Sporda adalet beklemek ne kadar doğru o da sizin takdiriniz. Yani Merhabalar Adalet Hanım. Malum dedim ya sadece bir kadın ismi olarak kalıyor.