Geçen hafta Milliyetçi Hareket Partililerce Alparslan Türkeş'i anma törenine yönelik baskın haberleri gündem oldu.

Alparslan Türkeş Vakfı, ailesi tarafından 1997'de kuruldu. Yani, MHP'nin bu vakıfla ilişkisi bulunmuyor. Hatta bilinenin aksine Türkeş Ailesi'nin Devlet Bahçeli'yle yıldızları hiç barışmadı.

Tuğrul Türkeş, babasından sonra liderlik yarışını kaybedip Aydınlık Türkiye Partisi'ni kurdu. Yıllar sonra MHP'ye katıldıysa da sonra AKP' ye geçti.

Türkeş'in eşi Seval Türkeş,1999 yılında Muhsin Yazıcıoğlu'nun Büyük Birlik Partisi'ne katılmıştı. En son yerel seçimlerde ise Ankara'da CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ı destekleyeceğini açıkça ifade etmişti.

Alparslan Türkeş'in küçük oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş ise 2011 yılında AKP' den milletvekili seçildi.

MHP, 2016' da Cumhur İttifakı'nı kurarken, Türkeşler ise Millet İttifakı ile yakınlaştı. Ahmet Kutalmış Türkeş, MHP'liler tarafından babasının ölüm yıldönümünde mezarlığa sokulmak istenmedi.

Ahmet Kutalmış Türkeş'in başkanı olduğu Alparslan Türkeş Vakfı, 'Başbuğ'un doğum gününde anma etkinliği düzenleyince MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Twitter'dan gözdağı verdi. Hem vakfı hem anmada konuşmacı olan Muhittin Çolak, Şevket Bülent Yahnici ve Ali Uzunırmak'ı ihanetle suçladı.

Yaklaşık 50-60 kişi anma etkinliğini bastı ve şiddet yoluyla dağıttı. Türkeş Ailesi'nden ise hiç kimse etkinlikte değildi.

Ahmet Kutalmış Türkeş diyor ki:

"Polis koruyor, kolluyor, gözetliyor. Biri bile kimseyi gözaltına almıyor. Hükümetin, Emniyet'in, İçişleri Bakanı'nın koruyup kollaması ile gözetimi altında yapılan bir saldırı olduğu çok net. MHP Ankara İl Başkanı orada görenler var. Ankara İl Başkanı ve Ankara Ocak'taki insanlar Bahçeli'nin, Teşkilat Başkanı'nın izni olmadan adım bile atamaz. Böyle bir şeyi kendi kendine yapması mümkün değil. Onların kontrolünde olduğu, onların talimatıyla yapıldığı çok net.

Türkeş, onların sermayesi. Türkeşsiz bir hiçler. Bahçeli parti kursun, DB Partisi, bakalım kaç oy alıyor? Türkeşsiz hiç olduğu için o sermayeyi bizden bile kıskanıyor. Adımız Türkeş ama bizi de istemiyor partide. Esnaf dükkanı gibi akşam çıkarken kapatıyor, sabah canı isterse açıyor. Bir şirket gibi kullanıyorlar. O şekilde kullanmanın bedelini tarih önünde yok olarak, Türkeş'i anma toplantısını basarak, kendilerini ispatlamış oldular."

Ülkücüler arasında yaşanan bu kavga bitmedi bitmiyor. Türkeş'in ölümünden sonra partiyi adeta demir yumrukla yönetiyor Bahçeli. "Sarayın Bozkurtları" ve "Devler Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey" kitaplarını okumanızı öneririm.

Hayatında tek bir başarısı olmayan, 24 yıldır seçim kaybeden, karşısına çıkanları bir şekilde partiden ihraç eden (Ümit Özdağ, Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan vs.), iktidar olma gibi bir derdi olmayan, herhangi bir ülke meselesinde fikri, projesi, çözümü olmayan bir insan nasıl bu köklü partide bu kadar yıl genel başkanlık yapabiliyor anlamak mümkün değil.