Akp Genel Başkanı sıfatıyla Tayyip Erdoğan şehir şehir parti kongreleri düzenlemekte. Bunların birçoğuna online katılan Erdoğan birkaç tanesine de fiilen katıldı.

Rize’deki salonda özellikle sosyal mesafe kuralına uyulmayan kongrede partililere seslenen Erdoğan, “İşte şu salonun hali… Bakın bir kongre yapıyoruz, salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize'de salon lebalep dolu” diyerek kalabalığı övüyor. 13 şehit verdiğimiz gün yetmezmiş gibi partilileriyle şakalaşıyor, gülüyor, eğleniyor boynunda futbol takımı atkısıyla. Akp genel başkanı sıfatına yakışmış olabilir ama Cumhurbaşkanlığı makamına bu davranış yakışmadı.

Lebâleb, kelimesi Farsça "Ağzına kadar dolu" anlamına karşılık gelmektedir. Salonların doluluğundan mutlu oluyor. Eee korona önlemleri ne oldu? Temizlik, maske, mesafe diye statlara afiş asmakla olmuyor ki yazık değil mi oraya gelen binlerce insan dip dibe iç içe oturuyor. Sloganlar atılırken insanlar arası temas gerçekleşmiyor mu?

Reklam filmleri, afişler, şovlar iktidara; cezalar, dükkân kapatmalar, yasaklar vatandaşa...

2 kişi kafede yemek yiyemiyor, 50.000 kişilik futbol statlarına yüzde 1 doluluk da bile seyirci almıyorsun, 4 kişi kıraathanede çay içemiyor, eğlence mekânları tümden kapalı, sınıflarda 10 öğrenci bile eğitim alamıyor, esnaf battı batacak ama kongrelerde gövde gösterisi yapmak için insan yığınları yaşanıyor.

Gitmezseniz sizleri fişlerler, sosyal yardım alamazsınız, çocuğunuz işe giremez falan diye düşünüyorsunuz ama canınız daha kıymetli yahu ölmeyin. Sevebilirsiniz, oy verebilirsiniz, destek olabilirsiniz ama o spor salonuna o kadar insan girilmez. Bunun için bilim kurulu üyesi olmaya gerek yok göz var nizam var. Sanılıyor ki saat 17.00’den sonra bulaşmayan corona bu kongrelerde de bulaşmıyor. Hiçbir parti bunu kendi seçmenine, hiçbir devlet bunu kendi vatandaşlarına yapmamalı.

O salona 5-10 bin kişi sığmış olsa bir bulaş ihtimalinde kaç bin aile tehlikeye giriyor farkında mısınız? Bunun sorumluluğunu kim alacak? Kimse...