Karasu'yla ilgili sorunların görüşülmesi amacıyla CHP Karasu İlçe Örgütü tarafından bir kahvaltı programı düzenlendi. İlçe Başkanı Aykut Süt ve yönetimi tarafından düzenlenen programa Karasu’nun mahalle muhtarları, CHP’li belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Aslında birçok konu başlığı olmasına karşın en sıcak gündem olan Karasu Belediyesinin 142 taşınmazı satma işlemi ağırlıkta konuşuldu. 19 mahallede gerçekleştirilmek istenen 52 milyon liralık arsa satışından bir tane muhtarın bile haberinin olmadığı, kimseden görüş ya da fikir alınmadığı, Akp Meclis üyelerinin bile büyük çoğunluğunun, ittifak ortağı Mhp meclis üyeleri dahil ilçe muhalefet partilerinin ve muhtarların bu satış işlemini ekim ayı meclis toplantısında öğrendikleri anlaşıldı.

İlginç olan kısım ise bir kaç muhtarın bu işlemden hiç bir rahatsızlık duymaması. Sayın muhtarlar hangi takımı tuttuğunuz hangi partiye oy verdiğiniz bizi ilgilendirmez de haberin bile olmadan mahallende arsa, mezarlık, köy konağı, köy çeşmesi ve meydanı, okul alanı, muhtarlık, cami alanı, kuran kursu, kahvehane, fındık bahçesi, yol boşluğu, yol fazlası, kapanmış yol, bahçe, iki katlı dükkan ve ev arsası gibi şeyler satılıyor sen bundan gocunmuyorsan ortada bir yanlışlık var demektir.

Kasım ayı belediye meclis toplantısında ise bu sıcak gündemin tartışması devam etti. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, mahallesindeki arsa satışlarına karşı çıkan meclis üyelerine sesini yükselterek "Olmuyor, kabul etmiyorlar. Kurban kesebilirsiniz." dedi. Sayın Meclis üyelerinden birinden de beklerdim ki sizin ödemediğiniz 52 milyonluk borç için benim mahallemdeki köylüye ait arsayı satamadığınız için niçin kurban keselim?

İlçe muhalefet partilerinin kendi aralarında da toplantılar yapması, fikir alışverişinde bulunması, Karasu sorunlarını tartışması ve çözümler üretmesinin faydalı olacağı kanaatindeyim.

Konuyu toparlarsak; muhtarlar, meclis üyeleri, basın, sivil toplum kuruluşları ve Karasulu hemşehrilerimiz ciddi meselelerde bir duruş sergileyemezse bu tür işlerle daha çok karşılaşırız. Bu olmadı diyorlar yarın başka bir şey olur giden geri gelmez. Satılanı geri alamazsın sonra üzülmenin faydası olmaz.