Her bir musibet bize Allah'ı hatırlatır. Hani o keyif içinde yaşarken Allah'ı unutan insanlar ne zaman başlarına bir musibet gelse sevdikleri her şeyi unutup Allah'a dua ederler, ne zaman musibet geçer yine Allah'ı unuturlar.

 

Bu günlerde tüm dünyayı teslim alan bir virüsle karşı karşıyayız. Doktorlar ve hükümet yetkilileri bu virüsten korumak için bize tavsiyelerde bulunuyorlar. Doktorlar temizliğe dikkat çekerken hükümet yetkilileri ise toplanma merkezlerinden, futbol, okul, kahvehane hatta cami gibi kalabalık ortamlardan uzak durmanızı öneriyorlar.

 

Bir de yaşadığımız ilçemizde belediye ve biz vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar var. Bunlardan biri umuma açık iş yerlerini ve tuvaletleri işletenleri kontrol altına almak ve halkı bilgilendirmektir.

 

Gıda işi yapan işyerlerinde eldiven kullanmayı zaruri hale getirmeliyiz. Umuma açık iş yerleri ve belediyenin tuvaletlerinde kesinlikle hijyenik bakteriyel sabunlar kullanılmalıdır.

 

Tüm vatandaşlarımıza sokaklarda sümkürmemeyi, tükürmemeyi, mendil kullanmayı önermeliyiz.

Gripli olan vatandaşlarımız iyileşmeden sokağa çıkmamalı çıkanlar uyarılmalıdır. Unutmayın tedbir bizden, takdir Allah’tandır.