Karasu Belediyesi’nin sahilde yapacağı yaklaşık 1,5 yıldır da üzerinde çalıştığı proje yavaş yavaş ortaya konuluyor. Hafta içi sahil kenarında yapımı devam eden proje ile ilgili yol kenarına dökülen duvar çalışması kimsenin gözünden kaçmadı. Ne duvarmış ki hafta geçmesine rağmen halen konuşuluyor.

Duvar çalışması sonucunda düzenleme yapılan yoldan sahil görünmeyecek şeklinde, sahili görmek hayal mi oluyor şeklinde yüze yakın haberler okuduk. Bu duvar işi doğru muydu? Doğru değildi. Ancak Karasu’nun duvarı Sakarya’yı öyle bir germiş ki Karasu Belediyesi adeta linç edildi.

Basın olarak yüzlerce mesaj aldık, gerekli açıklamaların yapılmasını bekledik. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş konuyla ilgili açıklamasını yaparak konuyu aydınlığa kavuşturdu. Her defasında dile getirdiğimiz gibi Sakarya basını Karasu’nun her hareketinde Karasu’yu linç etme gayretinde neden olduğunu çözemedik. Önce bu sorun neden kaynaklanıyor bunu bir çözsek mi?

Proje yanlıştı, daha doğrusu proje değil de o duvar kesinlikle yanlıştı. Basın olarak o duvarın oraya yapılmasına kimse göz yummazdı. Her kesimden vatandaşlardan herkesten demeçler alınır yayınlanırdı. Dökülen duvar tepkiler doğrultusunda yıkıldı doğru.

Yapboz durumunda emek gidiyor, para gidiyor. Belediye her defasında belediyenin bir kuruşunu dahi ziyan etme gayretinde olmadıklarının altını çiziyorlar. Doğru mu yapıyorlar kesinlikle doğru yapıyorlar. Duvar meselesinde yanlıştan dönüldü mü? Dönüldü. Bir hafta geçmesine rağmen Karasu’da hala sahilde yapılan beton duvar konuşuluyor.

Yanlıştı evet, ancak yanlıştan da dönüldü. Abartılmayacak işleri o kadar çok abartıyoruz ki, abartılacak sorunlara sıra gelmiyor. O betonun parası ne olacak diye veryansın yapanlar, ne paralar nereye gitti ortada yok kimse bunu neden sorgulamıyorlar?

Kimseyi savunacak halim yok. Yanlışa yanlış derken de doğru neyse fikrimce budur doğru derim. Herkesin fikri hürdür. Ama lütfen az adaletli olalım.

Gelelim diğer soruna, ben yaptım olur kafası varmış Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’da, oturup karşılıklı konuşma imkânımız olmadı hiç ancak ben yaptım olur diyen Karasu belediye başkanı madem ben yaptım olur diyorsa o duvar neden yıkıldı? Ben yaptım olur diyorsa meclis üyeleri bu duruma sessiz mi kalıyor? Başkan yardımcıları, muhtarlar demek ki bu duruma hizmetlere yanlış doğru sessiz kalıyorlar.

zaferinin ilk zamanları bizden zaman isteyenler, süre verin diyenler ne oldu? Ah bizim şu çekişmelerimiz birlikte olamamayışımız. Bu düzen böyle geldi, böyle de gidecek gibi. Kimse her şey çok güzel olacak demesin. Dedikoduyu kadınların yaptığını dile getirenler herkes, aslında dedikoduyu erkeklerin daha fazla yaptığını biliyor. Adam olana yakışmayan hareketler gördükçe inanın midem bulanıyor. Susuyoruz diye ses çıkartmıyoruz diye aptal zannettiğiniz insanlar bir gün, o gün neyin ne olduğunu önünüze serecek bunu asla unutmayın.

Bu devirde ne yaparsan yap kimseye yaranamazsın boşuna dememişler. Sen dik dur eğri belasını bulur nasılsa.