“Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozdu. Bu kararın ardından artık okullarda Öğrenci Andı okunmayacak” haberleri peş peşe haber kanallarında paylaşıldı.

Yapılan haberlere göre “Türkiye’de “Çözüm Süreci” döneminde Öğrenci Andı kaldırılmış, buna karşın Türk Eğitim-Sen, düzenlemenin iptali istemiyle Danıştay’a dava açmıştı. Danıştay 8. Dairesi, Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal ederken andımız yeniden okunmaya başlanmamış MEB yürütmenin durdurulmasını istemişti. İki yıla yakın bir zamandır Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu gündeminde bulunan dosya, geçen ay karara bağlandı. Öğrenci Andı’nın okunmasını yürürlükten kaldıran yönetmeliğin iptaline karar veren Danıştay 8. Dairesi’nin kararı bozuldu. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda 11’e karşı 4 oyla alınan kararın gerekçesinin önümüzdeki günlerde yazılacağı kaydedildi. Dosya, yeniden Danıştay 8. Dairesi’ne gönderilecek”

Herkes bir anda ne oluyor şaşkınlığı yaşadı. Ülkemizde sorunlar bitti, tartışılacak konular bitti, Eksiklikler bitti, konu Ne mutlu Türküm diyene! Diyen öğrencilere geldi.

Ne mutlu Türküm diyene! Sözünden neden rahatsız olun ulur? Gündem olacağımız onca icraatların olması gerekirken bizler Ne mutlu Türküm diyene! Sözünden duyduğumuz rahatsızlıkla gündeme geliyoruz.

Atatürk’ümüzden duyduğunuz bu rahatsızlık niye?
Odalarınıza Atatürk’ümüzün fotoğrafını asıp, aslında Atatürk’ten rahatsızlık mı duyuyorsunuz?
Zorunluluktan mı fotoğrafı odalarınıza asıyorsunuz?
Onurlu duruş sergilense, bu problemlerin hiç biri ortaya çıkmasa keşke,

Andımız kaldırıldı.

Ne mutlu Türküm diye seslenilmeyecek…. Ama,

Kimsenden ses yok. Kimse konu ile alakalı bir açıklama yapmadı. Haber kanallarına haber servis edildi. Herkes arkasına yaslanarak haberi okudu, tepki gösteren de oldu, göstermeyen de. Köşe yazımı yazdığım sıralarda yaklaşık 4 gündür siyasilerimizden konu ile alakalı bir ses çıkmadı.

Milliyetçilikten bahsediyorsunuz ya hani…
Her açıklamanızdan sonra Ne mutlu Türküm diyene! Diyordunuz ya, artık “Türk” olduğunuzun altını nasıl çizeceksiniz? Milliyetçiliğinizin de altını çizmeyin.

Siyasilerden “Danıştay nezdinde kararın düzeltilmesi için girişimde bulunacağız. Aksi durumda AYM'ye başvurarak hukuki süreci sonuna kadar sürdüreceğiz” açıklamaları gelir sonra seneler boyu bu süreç devam eder gider. Ki, öyle de olacaktır.

Şükürler olsun ki, gururla söyleyebiliyorum;

Türküm, doğruyum, çalışkanım,
İlkem: küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm: yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!

Keşke onurlu duruşlar sergilense…