Hafta sonu Karasu Sahil Park’ta çirkin bir olay yaşandı. Dört kişilik bayanlı erkekli bir grup ile zabıta arasında yaşanan tartışmanın videosu bize de ulaştı. Vatandaş, üniformalı zabıtaya kafa atıyor ve iki metrelik memuru yere düşürüyor. Sonuç olarak da İKİ TARAF DA birbirinden şikayetçi olmuyor.

İki taraf derken? Dayak atanın şikayetçi olma gibi bir durumu mu vardı peki? Görüntülere bakarsak zabıta memurunun şikayetçi olması gerekiyor. Kendisi olmasa da kamu davası devamında Karasu Belediyesi bunu üzerine sonuna kadar gitmeli. Mesele çok ciddi. Yoksa şamar oğlanına döner memuriyet.

Kavga gerekçesini öğrendik, şikayetçi olmama gerekçelerini de Karasu Belediyesi’nin açıklaması gerekirdi. Sahil Park Cafe’deki adisyona laf eden basına 30 dakikada cevap yazan belediye, bu darp olayında neden sessiz kaldı. En azından ben bu yazıyı yazarken (Pazartesi günü saat 15:30) henüz bir açılama gelmemişti. İlginç… Fakat darp olayına dair video, ulusal kanallarda haberlerde çıkınca, akşam saatlerinde belediye grubundan şikayetçi olunduğuna dair bilgi mesajı paylaşıldı. Darp raporu da 30 saat sonra alındı.

Gelelim sebebi mevzuya; zamanında bize haber servis eden ve “Şeffaf denetim” mesajı veren belediyenin memurundaki yaka kameraları neden kayıtta değildi? Basına neden haber yaptırdınız o yaka kameralarını. Ben hiçbir zabıtada açıkçası denk gelmedim. Yok demiyorum, biz denk gelemedik. Can simidi hayatta bir kez lazım olur, onda da varsa yaşarsın, yoksa boğulursun. Kamera da artık günümüzde can simidi gibi. O gün kayıtta olmayan kamerayı şimdi ne yapacaksınız? Ne zaman kullanacaksınız? Karasu Belediyesi’nden bir basın açıklamasının geleceğini umuyoruz.

KELEPİR ARAZİ, YOK MU ALAN?

Sanayileşme ve yatırım konusunda hiç yüzü gülemedi garip ilçemizin. Sadece OSB dedikleri kısıtlı bir araziye bir Gazi Metal’imiz geldi. Görüp gördüğümüz de o oldu zaten. Söğütlü’ye bakın, bir ilçe kadar OSB mevcut. Ferizli desen güzel bir OSB’ye kavuştu. Limanla övündük durduk. Ne demiryolu geldi, ne OSB ne de sanayi…

Araba fabrikası Chery hikayesini çok kişi hatırlamaz. Hatta bir ara tersanemiz oldu. Tuzla’dan otobüs otobüs işçi taşıdıkları… Sonra Kibar geliyor nidalarını duyduk. Nasıl bir uzun havaysa hala duyuyoruz. 16 yıldır çözülemeyen mahkemeler…. Ne sorunmuş ki çözemediler. Bak sen!

Malum BMC senaryosunu tekrar açmayacağım. Hafızalar taze. En azından Karasu’nun, Sakarya’nın menfaatini koruyan bir basın olarak taze tutmaya çalışıyoruz sık sık. Her ne kadar olayı siyasal açıdan görüp, normalleştirip, ört bas etmeye çalışsalar da herkes meşrebine göre hareket eder, biz de ilçemizin ve ilimizin menfaatine hiçbir pencereden bakmayıp hesap verilmesini beliyoruz bu konuda. Ya da umut ediyoruz….

BMC gitti, ardından arazisi ne olacak tartışması başladı. Arazi teşvikleri, üretim teşvikleri geri ödenecek denildi. O zamanki verilen miktarın TL değeri ile şimdiki TL değeri devede kulak ama olsun, yerler yine de sen geri alacağız de. Silinen vergi borçları? Tabii ki giden gitti, Peeey.. Şimdi de araziye yeni bir talip çıktı. Organik bir taleptir umuyoruz ki. Yeni bir yatırımcı Sakaryalı bir alüminyum firması.

O kadar alıştık ki verilip de gerçekleşmeyecek sözlere. Ne yalan söyleyeyim hiç de ciddiye alamıyorum bu tür haberleri. Öğrendiğimize göre 3-4 bin kişiye istihdam sağlanacakmış, bir an evvel de üretime geçilecekmiş. Dejavu yaşadım, gülesim geldi. İnşaAllah bu sefer biz haksız çıkarız da ilçemizin makus kaderini alüminyum firması kırar. Yoksa yine aynı tarz haberler yapmak durumunda kalırız ki hiç istemem. Yıllardır aldıkları arazilere bir çivi bile çakamayanlar, aldıkları arazileri, çeşitli senaryolarla bırakıp gidenler, Karasu’ya gelecek yatırımcının da önünü tıkıyor. Artık bu konulara siyasi pencereden bakmayı bırakın da ilçenizin menfaatlerini için sesinizi çıkarın ey ileri gelenler.