Sansür ve yasaklar son yıllarda çok moda olmaya başladı. Özellikle Wikileaks belgelerinin dünya kamuoyuna sunulmasıyla bilginin saklanamayacağını öğrendik. Bilgi evrenseldir saklanamaz, gizlenemez ve sansürlenemez. Hele ki teknoloji çağında bu hiç yapılamaz. İnternet cafede savunma bakanlığının internet sitesini çökertebilen 15-16 yaşında çocuklar bile varken bu çabalarınız komik. Şunu da söylemiyorum yanlış anlaşılmasın, devlet interneti tamamen serbest bıraksın da demiyorum tabiiki belli kurallar olmalı ama bu kurallar bireysel özgürlüğü kısıtlamamalı.

Çin mi olmak istiyoruz İran mı olmak istiyoruz bunu anlamış değilim. Devlet politikalarına bakıyorum seneler geçtikçe demokrasinin gelişmesi olgunlaşması gerekirken özgürlükler kısıtlanıyor hukuksuzluk artıyor Cumhuriyet rejiminden dikta rejimine doğru ilerliyoruz. Bu vahim bir durumdur ve endişe vericidir. Maalesef uzun süreli iktidarlar döneminde parlamenter sistemin pek işlemediğini görüyoruz. Bu durumlar Adnan Menderes ve Turgut Özal zamanında da yaşanmıştı. Böyle siyasetçiler seneler geçtikçe kendilerini padişah gibi hissetmeye başlıyorlar maalesef.

Senelerdir televizyon, gazeteler ve internette uygulanan sansürden sonra şimdi de sıra keyfe keder tutuklamalara gözaltına almalara geldi. Eleştiriye neden bu kadar karşısınız? Neden karşı görüşlere bu kadar tahammülsüzsünüz? Aynı görüşte olmayanlar gazeteciler içerde, aleyhte yayın yapmak isteyen gazetecilere, televizyonlara iktidar ve cumhurbaşkanı baskısı, internete sansür... Yani sonuç olarak ne yapmak istiyorsunuz baskı ve zulümle kapalı bir rejim mi oluşturmak istiyorsunuz? Bunu söylediğimiz zaman bizim seçmenimiz bundan memnun diyor. Eee ben memnun değilim senin seçmenin olmayanlar ne olacak? Yasa çıkarırken, kanun yaparken, vergi toplarken, zam yaparken de o zaman sadece kendi seçmenine uygula diğerlerini salla gitsin. Böyle siyaset olabilir mi? Böyle ülke yönetilir mi?

Bugün eleştirdiğiniz o Arap ülkelerinden ne farkımız kalacak zaman geçtikçe oraya doğru ilerliyoruz. Sansür ve baskı ile ülke yönetilemeyeceği açıktır.

Gülşen'in sözlerine katılmıyorum. Ama bu tutuklanma sebebi olamaz siz aklınızı mı kaçırdınız? Yurtlarda çocuklara tecavüz edenleri, namaz kılmayan öldürülebilir diyenleri, kadınlara yönelik sokaklarda et görmekten içimiz dışımıza çıktı diyenleri, sokak ortasında eşini öldürenleri, dövenleri tutuklamayacaksınız radikal İslamcılara şirin görünmek için Gülşen'i tutuklayacaksın öyle mi? Hangi hukuk sistemi bu anlatın da bilelim!

Bütün basın yayın organlarını da sansürleseniz boşuna önce gidin kendi beyinlerinizi sansürleyin!