Korona virüs hayatımıza gireli bir yıldan fazla oldu. İlk vakadan bu yana birçok şeyle mücadele ettik. Birçok kısıtlamaya maruz kaldık. Yanlış anlaşılmasın bunlar gerekli yasaklardı. Hafta sonu yasakları, bayram kısıtlamaları, gece kısıtlamaları derken son olarak tam kapanmayı da gördük. Gördük görmesine ama bu yeterli olacak mı onu da zamanla göreceğiz. Aşı konusunda ki tedarik sıkıntısı, ekonomik şartlar ve daha da önemlisi insanlarda ki bu bunalmışlık tam kapanma sonrası ne gösterecek tam bir muallak. Bir de yasak olmasına rağmen bu bunalan insanların gözüne soka soka bazı olayların yaşanması bunalmanın yanında öfke ve bıkkınlıkta getirdi.

Mesela geçtiğimiz günlerde TFF Birinci Lig maçlarının bazılarında statlara taraftar alınması gibi. Tam kapanma yokken bile yasak olan bu durumun tam kapanmada meydana gelmesi haklı bir tepki gördü. İnsanları haklı olarak, geç ya da erken fark etmez evlerine kapatıp, statlara dip dibe insan alırsanız bu tepkiyi de kabullenmek zorunda kalırsınız. Ne yazık ki kabullenilmesi gereken tek bu değil. Özellikle son aylarda ki pandemi yönetiminin ne kadar kötü yapıldığı bir başka kabullenilmesi gereken. İnsanların, “sırf kongre yapabilmek için bu şekilde yaptılar” diye bu süreci yorumlamasının önüne geçemiyorsunuz. Çünkü bu süreçte yaptığınız bir hata unutulmuyor. Çünkü bu şekilde yaptığınız bir hata insanların büyük bir yarasına basıyor. Çünkü haklı ve mantıklı bir karşı açıklaması da yok bu durumun. Yani bir yönetimin düşeceği en kötü duruma düşmüş oluyorsunuz. Bu “inandırıcılığını yitirmek” oluyor. Halbuki bari pandemi konusunda kişisel çıkarlardan ziyade topluluğun çıkarları ve iyiliği düşünülseydi süreç buralara gelmezdi. İnşallah bundan sonraki süreçte toplumun çıkarları ve istekleri daha fazla kabul görür.

Şimdi Şampiyonluk Zamanı

Tüm bunların haricinde Sakarya’nın en büyük değeri ve markası büyük Sakaryaspor’umuz bu senede Play Off’lara kaldı. Gönlümüz direkt şampiyon olarak bir üst lige çıkmasıydı ama olmadı. Sağlık olsun. İnşallah bu sene hasret kaldığımız o şampiyonluk gelir. İnşallah bu sene o büyük mutluluğa kavuşuruz. Yine Çark Caddesinde şampiyonluk şarkılarını söyleriz. Bu anlamda her ne olursa olsun bu zor senede Play Off’lara kalmayı başaran Başkan Cevat Ekşi ile Hasan Özkan başta olmak üzere yönetimi tebrik ediyoruz. Şimdi geçmişteki hataların, kavgaların konuşulma zamanı değil. Şimdi şampiyonluk zamanı.