12, 13 yaşlarında bir çocuk düşünün, oyun oynaması gereken yaşta ekonomi tartışan.

Sokakta oyun oynamak yerine Türkiye’nin ekonomik durumunu tartıştığı anlara dair görüntüler sık sık sosyal medyada gündem oluyor.

Haber sitelerinde karşımıza çıkan o haberleri üzülerek izliyoruz.

12 yaşındaki bir çocuğun ülkemizi diğer ülkeler ile kıyaslaması, huzursuzluğunun, derin düşüncelerinin ve kafa karışıklılığının hesabını verecek kimse yok.

Bu durum yoruma açıktır. Tabiiki o yaşta ekonomi konuşacak diyen de olur, oyun oynaması, ders çalışması gereken diyen de olur.

Herkesi vicdanı ile baş başa bırakıyor ve kendini sorgulamaya davet ediyorum.

EMEKLERE TEŞEKKÜR

Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgal eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisinin açılışı ile beraber Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmaya başladı.

23 Nisan etkinlikleri kapsamında Karasu’da, mahallemizde, okullarımızda 23 Nisan’nın dolu, dolu kutladığına şahit olduk. İlçemizde çeşitli etkinlikler ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı daha sonra Karasu sahil parkına kurulan çocuklara ayrılan alanda devam etti.

Hemen hemen her mahallede kurulan çocuk oyun parkları, oyun alanları veliler tarafından da takdirle karşılandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklarımıza dolu, dolu yaşatan herkese buradan teşekkür eder, bundan sonraki tüm programlarda bu uygulamanın devam etmesini temenni ederim.

İYİ BAYRAMLAR

Bayramlarda, sevgi, saygı, özveri, fedakârlık ve güzellikler adına ne varsa harmanlayıp bunları gönülden gönüle sunabilmeliyiz. Farklı düşüncelerden dolayı insanları yargılamadan, sınıflandırmadan ve ötekileştirmeden gönül kapılarımızı birbirimize açmalı, aramıza koyduğumuz mesafeleri kaldırarak şefkat ve merhamet elimizi birbirimize uzatmalıyız.

Mübarek Ramazan Bayramının size ve ailenize bolluk, bereket ve sağlık, İslam âlemi ve Yüce Türk Milletine barış, huzur ve kardeşlik getirmesini dilerim.