En sevdiğiniz ve günlük yaşamınızda en çok kullandığınız renkler hangileri? Yazıyı okuduktan sonra bu renkleri seçmemizin tesadüf eseri olmadığını anlayacaksınız.

Yasam alanınıza bir göz gezdirsin. En çok hangi renkler hâkim. Örneğin bu renk kırmızı ise aile ve köklerinizle ilgili bir sıkıntınız olabilir. Göç etmiş ya da aileden uzak büyümüş olabilirsiniz. Kırmızı rengi kullanarak bu durumu farkında olmadan şifalandırmaya geçiyor olabilirsiniz.

Renklerin özelliklerine tek tek geçmeden önce bu bilgilerin temeline inip çakralardan bahsedelim.

Çakralar nedir?

Çakralar, vücudumuzda omurilik boyunca uzanan enerji merkezleridir. Psişik hislerimiz bu enerji merkezlerinde yer alır. Fiziksel beden üzerinde değil aramızdadır ve toplam 7 tanedir.

Çakralardan 3 tanesi kadınlar 3 tanesi erkeklerde aktiftir. 1 tanesi de her iki cinste aktiftir ki o da Yaratıcıyla bağlantıdır.

Enerji alanınızda bulunan bu çakralarda zarar gören çakramızın rengini şifa için seçeriz. Ve bunun farkında bile olmayız.

Kırmızı renk, kök çakra rengidir ve köklenmekle ve ait olmakla ilgilidir. Aynı zamanda savaş, enerji ve aktif olmakla ilgilidir.

Turuncu renk, cinsel çakradır, cinsellik ve bereketle ilgilidir. Eğer hayatınızda turuncu rengi çok seviyor kullandıysanız cinsellik kadınlık ve bereketle ilgili bir sorununuza çözüm arıyor olabilirsiniz. Yâda tam tersi hiç sevmiyorsanız bu sorunu görmezden geliyor olabilirsiniz.

Sarı renk solar çakra rengidir. Eril enerji rengidir. Maddi olanı temsil eder. Dünya ile bağınızı güçlendirmek için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda para kazanmak maddi güç elde etmek için uygundur.

Yeşil renk kalp çakrası rengidir. Sevmek sevilmek buranın konusudur. Ve dişi enerjiye aittir. Yeşil rengi çok fazla kullanıyor seviyorsanız sevmek sevilmek arzunuz fazla olabilir. Kalple ilgili bir sağlık sorununda bu rengi kullanabilirsiniz.

Mavi renk boğaz çakra rengidir.  Erkekte aktiftir ve iletişime ilgilidir. Konuşurken iletişim kurarken, liderlik kurarken ve güven konularında zorlanıyorsanız mavi size iyi gelecektir.

Lacivert renk Üçüncü göz çakrası dışı enerjide aktiftir. Sezgiler, olacakları önceden hissetme bu çantanın alanına girer. Aktif etmek için bu rengi kullanabilirsiniz.

Mor renk Tepe çakra her iki cinste aktiftir. Ruhsal olan Yaratıcı ile bağdır. Çok ya da az kullanmak aradaki bağın eksikliği, daha da arttırılması için kullanılabilir. İbadet yaparken de kullanabilirsiniz.

Şifa bize her yerden gelir. Yeter ki almayı bilelim.