Ruh eşi denildiğinde aklımız gelen şeyler çok iyi anlaşacağımız, mükemmel uyum yakaladığımız, diğer yarımız, sonsuz aşkımız, tam olduğumuz hissettiğimiz kişidir. Bizi çok iyi anlayan hatta konuşmadan bile anlaştığımız, belki bize çok benzeyen biri.

 

Kim istemez ki ruh eşiyle tanışmayı, onunla beraber olmayı?  Hep birlikte bakalım bu ruh eşi kavramı nedir? Nereden günümüze kadar geldi?

 

Ruh eşi ilk olarak Yunan mitolojisinde görüldü. Tanrıların tanrısı Zeus, cinsiyeti olmaya insanı ikiye böler, o zamana kadar tam olan insan,  kadın erkek olarak ikiye ayrılır. Hatta hepimizin bildiği elinde okuyla insanları âşık eden Eros o sırada ortaya çıkar.

 

Hikâyeye göre kadın ve erkek o zaman bu yana hep birbirini arayıp durmuştur.  Ayrıldığı ruh eşiyle bir ve bütün olmak ister. Mutluluğu ve huzuru onda bulacağını düşünür.

 

Hikâye güzel tabiki. Oldukça romantik ama gerçek hayatta durum pek öyle olmuyor. Bir türlü karşılaşamıyoruz o kişiyle.

 

İki yarım bir tam eder mi?

                                                                                                  

Asıl sorun kendimizi yarım hissetmekte. Biz kendimizi yarım hissettiğimiz sürece ruh eşimizle tanışmak mümkün olmayacaktır. Kendimizin ne kadar farkında olursan, potansiyelimizi ne kadar doldurursak o kişiyi bulma ihtimalimde o derece yükselecektir.

 

Çünkü Zeus’un dediği gibi olmuyor bu işler. Ruh eşimiz bizim diğer yarımız değil, o bizim aynamızdır. Biz ne kadar iyi ve güzel olursak o da o kadar iyi ve güzel olacaktır.  Aman dikkat edin, bu kişi ruh eşi değil karmik ilişki partneri olmasın.

 

Karmik ilişki nedir?

 

Karşılaştığımız eşler, sevgililer hep bir amaç için bize bir şey öğretmek için gelirler. Bu bir karmik ilişkiyse ders verir ve ders alır sonra hayatımızdan gider.  Eğer sizi acı ile geliştirmek için gelmiş olan kişiye takılıp kalırsanız ruh eşinizin gelmesini de engellersiniz.

 

Ruh eşimizi bulmak için neler yapmalıyız?

 

1.En önemlisi dışarıya değil içinize bakın. Yani kendinizi geliştirmeye, içinizdeki güzellikleri ortaya çıkartmaya çalışın. Unutmayın aynalama yapıyorsunuz.

2.Geçmiş ilişkileri tamamen aklınızdan çıkartın.  Eski için üzülmeyin.

3.Bulmak için acele etmeyin, elalemin sözüne aldırıp çok geç artık diye düşünmeyin. Herkes evlendi diye evlenmeyin. Emek verin, inanıyorsanız pes etmeyin.

4.Onunla benzerliklerinize dikkat edin. Karşılaştığınız zaman olan tesadüf durumlara bakın. Eş zamanlılıklara dikkat edin. Ruh eşinizle çok benzer yaşantınız ve hayat görüşleriniz olur.

5.Birbirinizi geliştirmek, yaralarınız sarmak için birlikte olduğunuzu unutmayın.