-

Ülke genelinde Koronavirüs’e karşı mücadelede aşılama konusunda önemli yol kat edilirken aynı başarı Karasu’da da göze çarpıyor. Bugüne kadar Karasu’da 40 bin doza yakın aşılama yapıldığı öğrenildi. Son bir haftada ise ilçede yapılan aşı doz sayısı ise 7 bin civarında. Aşılama yaş sınırının 30 seviyesine inmesi ve SGK’lı çalışanların tümünün aşılanmasına başlanmasıyla birlikte Karasu’da vatandaşların aşılamaya büyük ilgi gösterdiği dikkatlerden kaçmadı. Diğer taraftan Karasu, yüz bin nüfusa oranla hem vaka düşüklüğü hem de aşılama sayısı bakımından Sakarya genelinde başarı gösteren ilçelerin başında geliyor.

AŞILAMANIN ÖNEMİ

Karasu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin, Karasu’nun yaz sezonuyla beraber nüfusunun hızla arttığına dikkat çekerek “Hastalığın bulaş riski, nüfusla birlikte artabilir. Bu da aşılamanın önemini bir kat daha arttırıyor” dedi. Koronavirüs’e karşı en büyük silahın aşı olduğuna vurgu yapan Özdin, “Karasu halkının da duyarlılığıyla birlikte virüsle mücadelede ilçe olarak başarılı bir yol kat ettik. Yaz sezonunun bitmesi ve kışa geçiş döneminde bu başarıyı sürdürmek için gayret edeceğiz. Vatandaşımızın da duyarlılığı bu başarıda önem kazanıyor” ifadelerini kullandı.

YAN ETKİLERİ GÖRÜLMEDİ

Dr. Yavuz Selim Özdin, ilçede aşılama sonrası ciddi yan etki gösteren vakalara rastlanmadığına da değindi. “Elbette aşıların olağan kabul edilen yan etkisi olabilir. Bu durumda vatandaş, vakit kaybetmeden sağlık birimlerine başvurmalı” diyen Özdin, “Aşı olmak isteyen vatandaşlarımız Alo 182, e-Nabız ve MHRS üzerinden randevularını alarak bağlı oldukları aile sağlı merkezlerinde veya Karasu Devlet Hastanesi’nde güvenle aşılarını olabilir” sözlerine yer verdi.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.