-

KARASU'DA ÖĞRENCİLER AŞILANDI (izle):

...

Karasu İlçe Sağlık, Karasu İlçe Milli Eğitim ile Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlükleri, Karasu Kaymakamlığı öncülüğünde bir aşılama programı düzenledi. Konferans salonunda gerçekleştirilen programda 16 yaş üzeri gençler ve velileri Covid-19 aşılarını oldu.

Öğrencilerin genelinde hangi aşıyı olacaklarına dair kararsızlık yaşamaları gözlerden kaçmazken buna rağmen aşı olmaktan çekinmediklerini ve yaşıtlarını da aşı olmaya davet ettiklerini söylemeleri dikkat çekti.

KAÇIŞI YOK, OLMALIYIZ

Aşı olmaya gelen öğrencilerden Ebru Emanet, “Aslında tedirginim. Çevrem olmam veya olmamam konusunda yönlendirenler oldu. Bence en iyisi olmak. Geldim ve aşımı olacağım. Sinovac aşısını tercih ettim. Tüm yaşıtlarımı da aşı olmaya davet ediyorum, kaçışı yok” dedi.

Berkay Alkan ise “Biraz tedirginim. Çünkü hangi aşıyı olmalıyım karar veremedim. İnternetten araştırdım ama kararsız kaldım. Neticede aşı olacağım. Herkes olmalı ama yeterince araştırarak karar versinler” diye konuştu.

OKULLARIN AÇILMASI HEDEFLENİYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Okulların açılmasına yönelik ciddi adımlar atılıyor. Gençlerimize bu doğrultuda kolaylık sağlamak adına böyle bir program düzenledik. Verimli geçeceğine inanıyoruz” derken Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, “Biz de tüm sporcularımızı aşı olmaya yönlendirdik. Sportif faaliyetleri yeniden yapabilmek ve okulları açmak adına aşı olmak şart” diye konuştu.