KarasuHaberleri.com - Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi

 

Kış aylarında son zamanlarda sık sık soğuk algınlığı ile gribal enfenksiyon ve dünya gündeminde yer alan virüslere karşı bağışıklık sistemini güçlendirilmesi için püf noktalarını açıklayan Karasu Aktar Baharat İşletmecisi Özgür Batur, tüketiciye önemli uyarılarda da bulundu. Her türlü virüse karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için bitkisel yöntemlerden yardım alınabileceğine vurgu yapan Batur, “Bitkisel çayları veya kürleri sağlıklı iken kullanırsak bağışıklık sistemimiz dışarıdan gelen etken ve virüslere karşı hem daha korunaklı hem de daha dirençli olacaktır. Bu yöntemle hastalıklara karşı önceden önleminizi almış oluruz” ifadelerini kullandı.

 

İnternetten uzak durun

 

Kış aylarında tarçının vazgeçilmez bir bitki olduğunun da altını çizen Özgür Batur, “Bu dönemlerde genellikle tarçın çayı içeriz. İçtiğimiz kış çaylarımıza dahi tarçın atarız. Tarçıni şeker hastalarının da tüketebileceği bir bitki. Gündemi de takip edecek olursak, tarçın ile ilgili sağlıksız ve kalitesiz olduğuna dair çeşitli haberler görürüz. Bunun için bu tip bitkisel ürünlerimizi alırken internet üzerinden değil de güvendiğimiz, bildiğimiz aktarlardan temin etmeliyiz. Çünkü aktarlar Sağlık Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sürekli olarak kontrol altında” şeklinde konuştu. Batur; propolis, sıvı propolis, propolis tozu, ginseng tozu, ve karışık bitkilerden oluşan kış çaylarının düzenli tüketiminin bağışıklığı güçlendirdiğini ifade etti.

 

Direnci arttırmada birebir

 

Sıvı propolis, bir çay bardağı suya 8 - 10 damla katılarak günde bir defa çocuk ve yetişkinler rahatlıkla tüketebilir” diyen Karasu Aktar Baharat İşletmecisi Özgür Batur, “Ayrıca, adaçayı, ekinezya, kalıp tarçın, zencefil, zerdeçal, kuşburnu, hibiskus gibi bitkilere birer tutam evimizde demlediğimiz ıhlamurun içine katarak çok güzel bir kış çayı elde etmiş oluruz. Bu da bizim bağışıklık sistemimizi zırh gibi yapar” sözlerine yer verdi. Her sabah - akşam bir yemek kaşığı, düzenli olarak keçiboynuzu özünün tüketiminin de kış aylarında vücut ısısını dengelediğine de değinen Batur, “Keçiboynuzu özü, ayrıca direncimizi arttırır ve kansızlık sorununu ortadan kaldırır. Ayrıca kalsiyum değeri çok yüksek bir besin maddesidir. Bu nedenle alırken saf ve katkısız, aktarlardan bitkisel firma markalarından olmasına özen gösterelim.  Günleriniz şifalı olsun” şeklinde sözlerine son verdi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: