KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu / Nevtan Angün

Başta Karasu olmak üzere Kocaali, Kaynarca ve Ferizli ile tüm Sakarya bölgesine hizmet veren kuzey bölgesinin tek çocuk muayenehanesi, Karasu Devlet Hastanesi karşısında açıldı. Muayenehane sahibi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Doktoru İbrahim Meriç, pandemi tedbirleri altında okulların açılması sonrası velilere önemli uyarılarda bulundu.

Doğumdan itibaren başlayarak 18 yaşına kadar devam eden çocukluk gelişimlerini, hastalıklarını ve sağlık problemlerine yönelik hizmet veren Meriç, “Pazartesi’den Cumartesi’ye kadar haftanın altı günü, saat 09:00 – 19:00 arasında Karasu Devlet Hastanesi karşısındaki muayenehanemizde hizmet veriliyor” diyerek çalışma süresi hakkında bilgi verdi.

NEDEN MUAYENEHANE TERCİH EDİLİYOR?

Uzman Doktor İbrahim Meriç, “Salgın döneminde ailelerin hastane ortamında daha izole ortamlarda tedavi görme talepleri üzerine çocuklarımızın sağlığını düşünerek muayenehanemizi açma lüzumu gördük. Böylece hem aileler hem de çocuklar birbirleriyle temas kurmadan muayene olabiliyor” ifadeleriyle ailelerin neden özel muayenehaneleri tercih ettiğinden bahsetti.

AİLELER DİKKAT!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Doktoru İbrahim Meriç, okulların açılması ile çocukların bazı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceğini belirterek ailelere şu önemli tavsiyelerde ve uyarılarda bulundu:

“Evlerinde izole halde bulunan çocuklar, toplu bir ortama giriş yaptı. Çocukların birbirleriyle temas mesafelerini korumaları, maske alışkanlığı edinmeleri ve ellerini sık sık yıkamalarını öğretmeliyiz. Ailelerin bu uyarıyı harfiyen uygulamalarını tavsiye ediyoruz.

Çocuklar, ailelerini taklit ettikleri için, evde ebeveynler olarak yapmalarını istediğimiz önlemleri önce evde kendimiz uygulamalıyız ki, çocuklar da görerek bunu alışkanlık haline getirsin. Aileler, sadece hastalık belirtisi oluştuğunda doktora gitmelerinden öte, hastalık kapmadan önce de rutin sağlık kontrollerini yaptırmalarını öneriyoruz”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Doktoru İbrahim Meriç’e ulaşmak isteyen aileler:

ADRES: Aşağı Aziziye Mah. 350.Sokak No:44/A (Karasu Devlet Hastanesi karşısı) Karasu / Sakarya

TELEFON: (0 535) 933 18 95

E-POSTA: [email protected]

INSTAGRAM: www.instagram.com/uz.dr.ibrahimmeric