KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi


 

Vatandaşın cep telefonuna gönderilen SMS kodu ile eczanelerden alınabilecek 5 adet ücretsiz maskelerin ilk partisi Karasu’ya ulaştı. Sakarya’da dağıtımına Çarşamba günü başlanan ve ilk gün Karasu’ya gelmeyen maskelerin ilk partisi Perşembe günü ilçe eczanelerine teslim edildi. Fakat teslim edilen maskelerin yeterli sayıda olmadığı, bir gün içerisinde tükenebileceği de belirtildi. Maskelerin ikinci partisinin de önümüzdeki günlerde Karasu’daki eczanelere teslim edilmesi bekleniyor.

 

Ücretsiz maske nasıl alınır?

 

Daha önce PTT ve e-Devlet üzerinden dağıtılan maskeler, yeni karar ile eczanelerden vatandaşa dağıtılacak. Daha önce PTT veya e-Devlet üzerinden başvuru yapanlara SMS kodu gelmeyecek. Başvuru yapanlara adrese teslim yapılacak. Her vatandaşa 5 adet ücretsiz maske verilecek. Maskeler SMS ile gönderilen kod ve T.C. kimlik numarası ile eczanelerden alınabilecek. Her 10 günde bir vatandaşa Sağlık Bakanlığı tarafından SMS kodu gelecek ve bu kodla 10 günde bir maskelerini ücretsiz alabilecek.

 

Bunlara dikkat

 

Uzman Eczacı Samet Altuntaş, ücretsiz maskelerin sadece 20-65 yaş arası vatandaşlar için ücretsiz verildiğini belirtti. Altuntaş, “SMS kodu, cep telefonunuza gelmediyse eczanelere gelmeyin. Çünkü her temas, bulaşma riskini arttırıyor. SMS kodu gelen vatandaş, bizzat eczaneye kendisi gelerek maskesini alabilir” dedi. Altuntaş ayrıca, “Farklı üreticilerden gelen maskeler arasında farklılık görülebilir. Halkımız, eczanelere gelen ücretsiz maske dışında maskeleri lütfen talep etmemeli” şeklinde konuştu.