-

KARASU, AŞILAMANIN ÖNEMİNİ GÖRDÜ (izle):

...

Karasu Kaymakamlığı başkanlığında düzenlenen toplantıda Karasu’nun Covid-19 sürecinden bahseden İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin, Karasu’da aşılama sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Özdin, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

MUHTARLAR BAŞARIYLA GÖĞÜSLEDİ

Pandeminin başından beri muhtarlarımız ile yoğun bir çalışma içerisinde olduk. Muhtarlarımız sağlık çalışmalarımızda bağlayıcı bir unsur oldu. Pandemide üzerlerine düşen görevi başarıyla göğüslediler ve Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak bize büyük destek oldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

ARTAN VAKALARA DİKKAT!

Türkiye genelinde vaka sayıları artıyor. Türkiye’deki artış hızıyla orantılı olarak ilimiz ve ilçemizde de vakalar artmakta. Karasu olarak bu artışa karşı temkinli ve dikkatli olmalıyız. Bu da her zaman dediğimiz en basit yöntem olan maske, mesafe ve temizlik ile olacak.

AŞILANMANIN ÖNEMİ

Vakalar artarken, Karasu Devlet Hastanesi Covid servislerinde yatan hasta sayısını arttırmaması dikkat çekiyor. Bunun en önemli sebebi de aşılanmanın yaygınlaşması. Aşılanma ile vakalar artsa da yatan hasta sayısında artma ciddi anlamda olmuyor. Aşılanmanın önemini de böylece görmüş oluyoruz. Aşı olanlar, hastalığı aşı olmayanlara göre daha kolay atlatıyor.

AŞI ÇADIRLARI İLE ORTALAMA YÜKSELDİ

Çevre mahallelerimizde kurulan aşı çadırları, aile hekimliklerinde aşılamanın sürmesi ve Karasu Devlet Hastanesi’nde aşı olan vatandaşlarımızın sayısının artmasıyla Sakarya’nın aşı ortalamasının artmasına katkı sağlıyoruz. Vatandaşın duyarlılığına da teşekkür etmek istiyorum.

İKİ BİN KİŞİYİ ARADIK

Karasu sınırları içerisinde iki doz aşısını tamamlamayan veya aşı olmayan 2 bin kişiyi telefonla arayarak davette bulunduk. Olumlu dönüşler de aldık. Çünkü aşı, Koronavirüs’le mücadelede en büyük silahımız.