-

Karasu Devlet Hastanesi tarafından diyabet hastalarının Covid-19 pandemi sürecinde gerçekleştirilemeyen diyabet okulu eğitimlerinden yararlanmaya devam edebilmesine yönelik bir çalışma başlatıldı.

Uygulamaya konulan “Online Diyabet Okulu” konulu çalışma ile hasta memnuniyet, hasta güvenliği ve insan kaynağının etkin kullanımı konusunda verimlilik ve etkililik sağlanması amaçlanıyor. Örnek uygulamanın genel hastane grubundaki sağlık tesisleri için uygulanabilir özellikte olduğu belirtildi.

TECRÜBELİ KADRO TARAFINDAN EĞİTİM

Diyabet okulu eğitimlerinin Dahiliye Uzmanımız Fatma Doğan İpek, Eczacı Özgün Barış Sucu, Diyetisyen Özge İpek, Sosyal Hizmet Uzmanı Makbule Yıldırım, Psikolog Beyza Biçer ve Diyabet Eğitim Hemşiresi Şeymanur Memişoğlu tarafından verildiği belirtildi.

Eğitimlere katılım sağlayan hastalara katılım belgeleri ise Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Celalettin Akyol, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müge Yıldız, İdari Mali İşler Müdürü Nezir Mavi ve Diyabet Eğitim Hemşiresi Şeymanur Memişoğlu tarafından evlerinde ziyaret edilerek teslim edildi.