KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi

Esra Angün'ün haberi
 

Sağlıklı yaşamın ilk şartı sağlıklı beslenmedir” ilkesiyle yola çıkan Diyet F, sağlıklı beslenme bilincini oluşturmayı amaç ediniyor. Hizmetleri hakkında bilgi veren Diyet F Sağlıklı Beslenme Eğitimi ve Diyet Danışmanlığı Merkezi sahibi Uzman Diyetisyen Füsun Çalışkan Tort, “Diyet dendiğinde insanlarda oluşan kısıtlanma düşüncesi kişilerde olumsuz bir izlenim uyandırmakta. Aslında diyet, sağlığı korumak ya da düzeltmek için uygulanan beslenme düzeni anlamına gelmektedir. İnsan hayatı için de büyük önem arz etmektedir” dedi.

 

Zayıflama aracı değil

 

Diyeti sadece zayıflamak istendiğinde ihtiyaç duyulan bir liste olarak düşünmemek gerekir. Hayat boyu sürdürülebilecek alışkanlıklar edinmek, daha sağlıklı olabilmek için beslenme adına yapılabilecek düzenlemeleri öğrenmek; bir diyet programının asıl hedefidir” diyerek sözlerini sürdüren Çalışkan Tort, “Buna aracılık eden çeşitli amaçlarla oluşturulmuş listeler hedefe ulaşmadaki ilk adımdır. Zayıflama, herhangi bir hastalığın tedavisi ya da başka bir neden için başlanan diyet programı; hedefe ulaşıldığında bırakılmamalıdır. Sonrasında sağlıklı beslenme alışkanlığını kazanmış olmak mutlaka diğer bir hedef olmalıdır. Böyle olmadığında verilen kiloların geri alınması maalesef istenmeyen bir sonuç olarak karşımıza çıkabilir” şeklinde konuştu.

 

Erken yaşta başlanmalı

 

Uzman Diyetisyen Füsun Çalışkan Tort, diyetin sadece kilo vermek için değil; kilo almak, kilo korumak, detoks, hastalıkların tedavisi, büyüme ve gelişmenin istenilen düzeyde olması, sporcularda en yüksek performansın sağlanması, sağlıklı hamilelik ve emziklilik dönemleri ve her türlü durum için yapılabileceğini belirtti. Uzman diyetisyen Çalışkan Tort, “Ayrıca diyet, sadece belirli yaşlarda değil bebeklik çağından yaşlılık dönemine kadar tüm yaş gruplarında yukarıda da belirtilen herhangi bir durum için yapılabilmektedir” diyerek sözlerine son verdi.

 

ADRES: Kabakoz Mah. Mevlana Cad. No:29-22 Karasu / Sakarya

TELEFON: 0537 062 60 80 

 

INSTAGRAM: diyetisyenfusuncaliskantort

WEB: www.fusuncaliskantort.com

 

 

Füsun Çalışkan Tort kimdir? 

 

18 Nisan 1989 tarihinde doğan Füsun Çalışkan Tort, ilk ve ortaokul ile liseyi Kocaeli’de okudu. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden yüksek şeref öğrencisi olarak 2012 yılında mezun olmuş ve diyetisyen olmaya hak kazandı. Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamlayarak uzman diyetisyen ünvanını aldı.

 

Meslek hayatına Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi mutfağına yemek hizmeti veren Serhat Tabldot Şirketi’nin kurum diyetisyeni olarak başlayan Füsun Çalışkan Tort, 2013 yılı Aralık ayı ve 2016 yılı Temmuz ayı arasında Altınova, 2016 yılı Kasım ayı ve 2019 yılı Ocak ayı arasında Özel Sakarya Vatan Hastanesi’nde Klinik ve Kurum Diyetisyeni olarak meslek hayatına devam etti. Çalışkan Tort, 2019 yılı Şubat ayından itibaren Adamedica Tıp Merkezi’nde Klinik Diyetisyen olarak görev alıyor. Bu süre zarfında çeşitli spor salonlarına da sporcu diyetisyeni olarak danışmanlık veriyor. 2019 yılı itibariyle de meslek hayatı adına hayali olan Diyet F Sağlıklı Beslenme Eğitimi ve Diyet Danışmanlığı Merkezi’ni Sakarya’nın Karasu ilçesinde hizmete açtı.