Karasu Belediyesi’nin ciddi bir gelir beklediği 434 ada üzerinde bulunan 346 parsel (139 metrekare), 3 parsel (1455 metrekare), 334 parsel (3394 metrekare) arsaların ihalesi Perşembe günü Karasu Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Arsa sahil yolu üzerinde Akkum tarafında Carpe Diem Oteli'nin ön tarafında deniz gören bir konumda yer alıyordu.

İki tur kapalı zarf usulü gerçekleşen ihalede daha sonra açık artırmaya geçildi. Üç arsanın ihalesini de Süleyman Filizfidanoğlu aldı. Filizfidanoğlu 346 parseldeki adaya 750 bin, 3 parsel üzerindeki arsaya 7 milyon 650 bin, 334 parseldeki arsaya ise 6 milyon lira ödemeyi taahhüt etti. Üç arsa için toplam 14 milyon 300 bin lira ödeme yapacak.

Böylelikle Karasu Belediyesi o bölgedeki son arsasını da satarak sahilde sosyal tesis, spor tesisi veya park alanı olarak kullanabileceği yaklaşık 5.000 metrekare bir alanı elden çıkarmış oldu. Bu giden üç arsayla birlikte göreve geldikten beri toplam ne kadar arsa satışı yapıldı bilmiyoruz. Hemen hemen her ay meclis gündeminde farklı mahallelerde arsa satışı yapmak istiyorlar. 2022'nin ilk ay meclis gündeminde 10 adet daha arsa satışı yer alıyordu.

Defalarca söyledim. Arsa, araç ve taşınmaz satışı yaparak buradan elde edilen geliri taşa betona gömmenin sonu yok. Karasu Belediyesi'nin sürekli gelir getirecek projelere ihtiyacı var. Yol kaldırım tabi ki ihtiyaç ama öz kaynaklarınla yapabiliyorsan. Sürekli borçlanan, sürekli arsa ve taşınmaz satışı yapmak isteyen bir yönetimle karşı karşıyayız.

Karasu'nun gelecek on yılını yirmi yılını yönetilemeyecek bir duruma doğru sürüklüyorlar. Bu kafayla giderlerse ülkemin de ilçemin de geleceğini iyi görmüyorum.