AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz yapıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilliği görevini Sakarya Milletvekili Engin Özkoç yapıyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır yapıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini Sakarya Milletvekili Levent Bülbül yapıyor.

Sadece milletvekili değilsiniz

İster beğenilir ister beğenilmez bu isimler ilimiz için değerli olan isimlerdir. Bu zamana kadar birlikten beraberlikten bahsetmişimdir. Bıkmadan usanmadan da bir ve beraberlikten yana olacağım. Çizgimde bu doğrultuda olacaktır.

Türkiye’nin başkenti neresi? Ankara

Bu değerli isimlerin hepsi Ankara’da ve bu isimler sadece milletvekilliği göreve yapmıyor. Hepsi Genel Başkan Yardımcılığı görevi, Grup Başkanvekilliği görevi yapıyor. Ve bu isimlerin bir araya gelip te yapamayacağı bir şey olamaz.

Biz BMC’yi elimizde tutamadık, Kibar Holding arazisini aldı senelerdir fabrika kurmuyor, kimse sesini çıkartmıyor. Tank palet fabrikası aynı şekilde, diğer ilçelerdeki sorunları dile getirsek daha neler, neler var.

Bir olunsa, birlikte olunsa ne bu fırsatları kaybederiz nede yatırım yapacak olan firmaları kaybederiz. Niye? Bu ilin evlatları değil miyiz? Çok fazla değil birazcık elimizi taşın altına koysak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz kalmaz.

Bu dört isim bir araya gelse alamayacakları hiçbir şey olmaz. İlimize yatırımcı çekmek yerine yatırımcıları ilimizden uzaklaştırmak Sakarya’mıza ihanettir.

Kestirip atmak yerine, giden bizden değildir demek yerine arazilerimizi kimseye peşkeş çekmeyelim. Adam geliyor araziyi alıyor çekip gidiyor ve senelerdir o aldığı araziye yatırım yapmıyor. Buraya gelecek olan belki de yüzlerde firmanın önünü kesiyor.

Bunun farkına ne zaman varacağız?

Bizim yollarla, ışıklarla, kaldırımlarla gelişmemizi bekliyorsunuz. Elbette yolda lazım, kaldırımda lazım, ışıkta lazım ona bir şey demiyoruz. 2023’e geliyoruz ve halen daha yol diyoruz, kaldırım diyoruz, ışık diyoruz. Biz buna üzülüyoruz.

Bizim gelişmemizin en önemli adımı ilimize, ilçelerimize yatırımcı çekmektir. Sadece tüketen taraf değil de artık üreten tarafta olmak istiyoruz.

İllaki hemen yatırımcı çekmek, fabrikalar kurdurtmak olmaz. Ancak bir yerden de başlamak gerek. Bir olun birlik olun. Bu fırsatı bir daha ne zaman yakalarız bilmiyorum. Gücünüzün farkına varın. Bizler güçlü olduğunuzu biliyoruz.

Bu yüzden güzel anılabilmek için elinizi taşın altına koyup ilimizi, ilçelerimizi kalkındırmamız, bizlere yapılan haksızlıkları görüp ses çıkartmanızı istiyoruz. Elini kolunu sallayıp, yerini alıp gidenlere, bizimle adeta dalga geçenlere ses çıkartın.

Sakarya kimsenin babasının çiftliği olmasın. İzleyici değil, izletici olalım.